Fusese condamnat pentru că-şi violase nepoata / Deţinut găsit spânzurat în Penitenciarul Craiova

0
127

Un deţinut în vârstă de 36 de ani, încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, a fost găsit spânzurat, sâmbătă dimineaţa, în grupul sanitar din camera de detenţie. Cadavrul bărbatului a fost descoperit de colegii de cameră, decesul fiind constatat de medicul unităţii. Bărbatul, dintr-o comună gorjeană, ispăşea o condamnare la 12 ani de închisoare, primită după ce, în anul 2009, şi-a violat nepoata. Conform procedurii, au fost anunţaţi şi reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care au demarat o anchetă pentru a stabili circumstanţele producerii decesului.

Reprezentanţii Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova au anunţat că, sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 9.30, a fost descoperit, spânzurat, în toaleta camerei de detenţie, un deţinut în vârstă de 36 de ani. Bărbatul nu figura în evidenţele medicale cu boli psihice, nici nu urmase un tratament pentru astfel de afecţiuni şi ispăşea aici o condamnare la 12 ani de închisoare pentru viol.

„A fost descoperit spânzurat, în grupul sanitar al camerei de deţinere, deţinutul M.C. în vârstă de 36 de ani, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate de 12 ani. Decesul a fost constatat de către medicul penitenciarului. Persoana privată de libertate nu era în evidenţele medicale cu afecţiuni psihice în tratament, fiind folosit la activităţi productive în interiorul penitenciarului”, a declarat Cătălin Borleanu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova. Acesta a mai precizat că a fost declanşată cercetarea internă, referitoare la acest incident, dar conform procedurii, a fost anunţat şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, la faţa locului ajungând un procuror criminalist, care urmează să stabilească circumstanţele producerii decesului, chiar dacă, din primele date, se pare că ar fi vorba despre sinucidere.

Deţinutul găsit spânzurat este Constantin Motocu, din comuna Vladimir, judeţul Gorj. Bărbatul a fost arestat preventiv pe 5 martie 2009, pentru viol în formă continuată, după ce a violat-o de două ori pe fiica surorii sale. Bărbatul a bătut-o şi a ameninţat-o pe copila de 13 ani, Mădălina Catrinoiu, ca să o împiedice să le spună părinţilor prin ce a trecut, însă mama fetei, Eufrosina Catrinoiu l-a suprins la un moment dat pe frate, când încerca, din nou, să-i batjocorească fata. Victima a fost consiliată de psihologii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, o bună perioadă după incident, iar autorul nu a mai fost eliberat. A fost trimis în judecată, fiind condamnat la 12 ani de închisoare printr-o sentinţă rămasă definitivă pe 16 februarie 2010, când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul lui Motocu.