Edi Iordănescu, noul selecţioner al României

0
170

Noul selecţioner al României este Edi Iordănescu, care îi va avea secunzi pe Florin Constantinovici și Alexandru Radu, iar antrenori cu portarii, pe Leontin Toader.

Şarada negocierilor cu diverşi antrenori s-a încheiat şi FRF a comunicat în sfârşit decizia pe care o luase de la început, aşa că fiul lui Anghel Iordănescu a fost instalat oficial. Fără să fi avut vreodată legătură cu echipa naţională, fără să fi jucat fotbal la un nivel acceptabil, dar primind în braţe câteva echipe pe care să-şi “facă mâna” ca antrenor, “Iedi” a fost în cele din urmă “hirotonisit”, aşa cum îi era destinul, chiar dacă unica sa legătură cu fenomenul este că are un tată fost mare fotbalist şi antrenor.

FRF ne-a distrat în ultimele luni cu aşa-zisele negocieri, cu punerile în scenă de prost gust, când alegerea fusese făcută de când Edi a renunţat extrem de uşor la contractul cu FCSB, având asigurat un alt job. Burleanu s-a afişat emfatic cu Hagi, ştiind că acesta e incompatibil, fiind patron la Farul, şi oricum nu ar fi colaborat cu cel a cărui instalare, nu alegere, la FRF, a presupus trimiterea la puşcărie a cumnatului Popescu. Apoi, Burleanu s-a pozat la Salonic cu Răzvan Lucescu, mimând tratative serioase, deşi Luce junior tocmai semnase un contract solid cu grecii şi era imposibi să devină selecţioner, mai ales că nu fusese îndepărtat cu diplomaţie de pe banca naţionalei. S-a trecut la varianta Dan Petrescu, una la fel de utopică. Scenariul ales nu poate primi nici măcar notă de trecere, FRF propunându-i “Bursucului” nici mai mult nici mai puţin decât să-şi achite singur clauza de reziliere cu CFR. Mai rămânea să-şi plătească şi salariul si să i se impună şi nişte penalizări dacă nu califică naţionala. S-a trecut la Boloni. Acesta era periculos, fiindcă, deşi riguros şi negociator abil, Loţi chiar îşi dorea să revină pe banca naţionalei. L-au eliminat uşor totuşi, impunându-i clauze aberante, inacceptabile, chiar dacă circul a presupus şi plimbări pe la Nisa şi trambalarea lui Boloni prin ţară.

În sfârşit, azi fuse “uns” Edi, cel care a primit parafa serviciilor şi Tata Puiu este mândru de odrasla vârâtă peste tot. Fără a enumera “realizările” lui Iedi, reţinem numai că acum un an, când era antrenor la CFR, pierdea fără drept de apel cu 3-0 în faţa FCSB, iar acum câteva luni, când antrena FCSB, era învins cu 4-1 de CFR, care la acel meci nu avea vreun tehnician pe bancă. Atât.

Iedi a şi comentat numirea sa cu iz politic, cu acea aroganţă specifică beizadelei răsfăţate:  “Cine susține că am fost numit politic este lipsit de logică. Am fost susținut de americani. Consider că cine spune asta, îmi aduce un afront important.  În fotbal nu poți să păcălești”.