„Cenușăreasa” și „Zâna Păpușilor”, la Opera Craiova

0
331

Două spectacole ale Operei Române Craiova, îndrăgite de copii și părinți deopotrivă, pot fi revăzute în perioada următoare pe scena Cercului Militar. Musicalul pentru copii „Cenușăreasa” va fi prezentat sâmbătă, 26 ianuarie 2019, de la ora 18.00, iar reprezentația „Zâna Păpușilor” este programată luni, 11 februarie 2019, de la ora 18.00.

„Cenuşăreasa”, de Dumitru Capoianu, pe un libret de Ion Lucian și Virgil Puicea după basmul lui Charles Perrault, în regia artistică a lui Migry Avram Nicolau, cu scenografia și coregrafia regretaților Sorin Novac și Emilian Barteș, îi aduce în scenă, alături de Ansamblul de Balet al Operei, pe artiștii craioveni Anca Țecu, Amina Almahadin, Edith Mag, Andreea Enache, Laura Dumitrescu, Alexandru Petre, Laurențiu Nicu și Teodor Ispas.

Un alt spectacol preferat de spectatorii craioveni este baletul „Zâna Păpușilor” de Josef Bayer, regia artistică și coregrafia fiind semnate de Francisc Valkay, cu o scenografie de Răsvan Drăgănescu. Acţiunea se petrece în anul 1888, la Viena, într-un magazin de păpuşi, Zâna fiind interpretată de Olguța Ilie, maestru de balet al Operei Române Craiova. Din distribuție fac parte artiștii Anca Țecu, Nicolae Popa, Melanie Izzo, Andrea Chiappetta, Cristina Vlad, Alexandru Chera, Amina Almahadin, Laurențiu Nicu, Raul Bălșeanu, Alina Onofrei, Erna Marin, Miruna Sara Ungureanu, Amelia Țenescu, Alexandra Iordache, Mihai Bălăceanu, Beatrice Smit, Pavel Uncu, Andreea Enache, Alexa Maria Popescu, Laurențiu Tacoi și Răzvan Segărceanu, alături de Ansamblul de balet al Operei Române Craiova și Clasa de Balet „Attitude” a Operei Române Craiova, în parteneriat cu Asociația I.S. Drăgulescu, profesor coordonator – Olguța Ilie.

Rezervările pot fi făcute la agenția de bilete a Operei Române Craiova, din strada „Mihai Viteazul” nr. 7, la numărul de telefon 0351.442.471, la adresa de e-mail agentiadebilete@operacraiova.ro sau pe pagina www.operacraiova.ro.