Craiovean condamnat la închisoare cu suspendare pentru şantajarea fostei iubite

0
221

Craioveanul de 27 de ani arestat pe 11 iunie, anul trecut, pentru că îşi şantaja şi ameninţa fosta iubită a fost condamnat, la sfârşitul săptămânii trecute, de magistraţii Judecătoriei Craiova la 1 an şi 7 luni închisoare cu suspendare. El a recunoscut comiterea faptelor şi a fost judecat în procedura simplificată, magistraţii stabilind ca inculpatul să presteze şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Magistraţii Judecătoriei Craiova au pronunţat, joi, 21 ianuarie a.c., sentinţa în dosarul craioveanului Ilie Răzvan Patuşinschi, tânărul de 27 de ani acuzat că îşi şantaja fosta iubită, o tânără de 24 de ani din oraşul Balş, judeţul Olt. Bărbatul a recunoscut în faţa instanţei comiterea faptelor şi a cerut să beneficieze de prevederile legale vizând reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă, fiind condamnat la 1 an şi 7 luni închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 2 ani şi 6 luni, timp în care trebuie să respecte obligaţiile impuse de instanţă dar şi să presteze 60 de zile de muncă în folosul Primăriei Şimnicu de Sus: „Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului în pedeapsa cea mai grea, aceea de 1 an şi 6 luni închisoare, la care adaugă un spor de 1 lună închisoare (o treime din cealaltă pedeapsă), în total inculpatul urmând să execute pedeapsa de 1 an si 7 luni închisoare. În baza art. 91 CP dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani si 6 luni”, se arată în hotărârea instanţei. Magistraţii craioveni l-au obligat pe inculpat la plata sumei de 3.400 lei cheltuieli judiciare, întrucât tânăra pe care a şantajat-o nu s-a constituit parte civilă. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Reamintim că procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au finalizat cercetările în cauză şi l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Ilie Răzvan Patuşinschi sub acuzaţia de şantaj, dosarul fiind înregistrat pe 30 iunie 2015, la Judecătoria Craiova. Pe 10 iunie 2015, seara, poliţiştii craioveni l-au prins în flagrant pe Ilie Răzvan Patuşinschi, de 27 de ani, din Craiova, în timp ce primea de la partea vătămată Sorina Beleucă, de 24 de ani, din Balş, judeţul Olt, suma de 2.000 lei. Acesta fusese denunţat de tânără, care le povestise poliţiştilor craioveni că bărbatul, ce îi fusese iubit până în ianuarie, când se despărţise de el, îi ceruse banii ameninţând-o că face publice fotografii compromiţătoare cu ea şi că o omoară. Pentru că se săturase de ameninţări, tânăra deschisese şi acţiune în instanţă şi obţinuse, pe 2 iunie a.c., un ordin de protecţie emis de Judecătoria Balş împotriva lui Patuşinschi, prin care i se interzicea apropierea la mai puţin de 50 metri de victimă, precum şi corespondenţa cu aceasta sau apeluri telefonice.

În baza denunţului, poliţiştii craioveni au pus la punct toate detaliile şi l-au prins în flagrant pe bărbat la Electroputere Mall, din Craiova, suma de bani fiind găsită asupra sa. O zi mai târziu, pe 11 iunie a.c., Patuşinschi a fost prezentat Judecătoriei Craiova care i-a emis mandat de arestare pentru 30 de zile. A stat în arest preventiv până pe 14 august 2015, când a fost plasat sub control judiciar.