Activitate de consiliere psihologică la Centrul social „Sfântul Vasile”

0
72

Beneficiarii Centrului social de urgenţă pentru persoane fără adăpost „Sfântul Vasile” din Craiova, al Asociaţiei „Vasiliada”, au participat zilele trecute la o activitate de consiliere psihologică, ce a avut ca scop creşterea încrederii în sine şi în cei din jur.

În cadrul activităţii, beneficiarii au participat la un exerciţiu demonstrativ pe care l-au intitulat „Căderea în gol”, prin care au dorit sa evidenţieze rolul important pe care îl au semenii, atunci când avem nevoie sa depăşim momentele dificile din viaţă. În continuare, persoanele fără adăpost au luat parte la sesiunea propriu-zisă de consiliere psihologică, în cadrul căreia fiecare dintre ei a povestit despre perioadele limită din viaţă şi modul în care apropiaţii i-au sprijinit.

„A fost o activitate folositoare, dat fiind ca ne-am propus şi am reuşit să îi antrenăm pe beneficiari în discuţii deschise, în care să vorbească fără rezerve despre greutăţile pe care le-au avut de traversat. Bineînţeles, aşa cum a fost şi obiectivul activităţii, aceştia au amintit despre oamenii care nu au stat indiferenţi la aceste dificultăţi şi care le-au întins o mână de ajutor, atunci când a trebuit. Au fost punctate calități esenţiale ale oamenilor şi ale principiilor care trebuie să îi guverneze şi am amintit în mod special despre solidaritate”, a precizat Tamara Piele, asistent social la Centrul „Sfântul Vasile”.

Încrederea în sine şi în semeni a fost alt obiectiv al sesiunii de consiliere psihologică, „deoarece ceea ce facem şi rezultatele faptelor noastre depind în mare măsură de încrederea în forţele proprii. Cu cât aceasta este mai mare, cu atât cresc şi şansele de reuşită. În acelaşi timp, este important să nu ne izolăm de oameni, de comunitate, să înţelegem ca noi singuri nu putem răzbi în orice situație, indiferent de cât de complicată ar fi. Dincolo de nădejdea pe care ne-o punem în Dumnezeu, este bine sa avem încredere şi în sprijinul pe care ni-l pot da prietenii”, a completat asistent social Tamara Piele.