Convorbirea telefonică a prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă cu prim-ministrul Republicii Polone, Mateusz Morawiecki

0
291

Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut o discuție telefonică cu omologul său, prim-ministrul Republicii Polone, Mateusz Morawieski. Premierul polon l-a felicitat pe omologul său pentru preluarea funcției de prim-ministru și a remarcat stabilitatea oferită de Marea Coaliție realizată în România.

Cei doi au exprimat satisfacția pentru bunele relații pe care le au România și Polonia.

Premierul României a mulțumit pentru felicitările adresate și a remarcat dezvoltarea deosebită a relațiilor româno-polone bazate pe Parteneriatul Strategic care leagă cele două state și pe proiectele comune în cadrul Inițiativei celor trei mări și a formatului București 9, a cooperării în cadrul NATO și UE. De asemenea, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a mulțumit pentru sprijinul oferit de către Polonia în cadrul perioadei dificile a celui de-al pattrulea val Covid-19.

Cei doi prim-miniștri au stabilit ca viitoarea ședință comună a Guvernelor celor două state să aibă loc la 3 martie 2022, la Varșovia. De asemenea, o parte importantă a convorbirii s-a referit la problematica de securitate, acțiunile hibride din Estul Europei și presiunile militare ale Rusiei asupra Ucrainei. Prim-miniștrii României și Poloniei au stabilit să mențină un contact personal apropiat și consultări bilaterale pe orice temă de direct interes.