Militarii doljeni au făcut pe Moş Crăciun

0
178

Militarii din cadrul comandamentului Brigăzii 2 Infanterie „Rovine” au făcut, ieri, pe spiriduşii lui Moş Crăciun pentru copilaşii de la Casa de tip familial „Sf. Vasile” şi Complexul de Servicii Comunitare „Vis de copil”. Militarii doljeni nu sunt la primul lor gest de suflet, aceştia au arătat mai tot timpul că sunt solidari cu comunitatea locală, iar de Paşti şi de Crăciun au fost mereu alături de cei mici.

 Micuţii i-au întâmpinat curioşi, iar ţinuta festivă a militarilor a făcut ca acest moment să fie unul, cu totul şi cu totul special. Militarii, profund emoţionaţi, au arătat că de fapt, în spatele vitejilor din teatrele de operaţiuni, se află persoane nobile, sensibile, care au fost marcate de drama unor copilaşi cu dizabilităţi. „Am fost la două centre pentru a face o bucurie micuţilor. Această acţiune a fost organizată la iniţiativa colegilor de la comandamentului Brigăzii II Infanterie, Batalionul Logistică 116 „Iancu Jianu”; Batalionul 20 Infanterie Dolj; Batalionul 205 Apărare Antiaeriană „Gen Gh. Pârvulescu”, Batalionul 26 Infanterie „Scorpionii Roşii” şi Asociaţia Scorpionilor Roşii. Au dorit să fie alături de aceşti copii, au dorit să facă mici cadouri constând în dulciuri, jucării şi fructe. Am ales copiii. Am vrut să ne venim la ei, pentru că noi considerăm că sărbătorile de iarnă aduc bucurii în special copiilor şi am dorit să fim alături de ei… ”, a subliniat lt. col. Oliver Anghel, Relaţii Publice, Brigada II Infanterie Rovine.

Colinde, spiriduşi, Crăciuniţă şi… Moş Crăciun

Militarii doljeni au susţinut şi un mic program artistic, colinde de Crăciun. Prezenţa Moşului a fost punctul culminant. Moşul a oferit pachetele fiecărui copil în parte şi le-a urat sărbători fericite. «Această iniţiativă a noastră a devenit deja o tradiţie. O pregătim cu mare drag, fiind implicaţi mai mulţi militari. Desigur, îi vom vizita şi la anul, vom încerca să fim şi mai darnici, pentru că pentru noi, vizita de astăzi (n.r. de ieri) a fost lecţie…  Vrem să le oferim cât mai multă bucurie acestor micuţi. Dăruieşti şi câştigi… Te simţi mai bine, mai împlinit sufleteşte. Spiriduşii sunt militarii noştri, din cadrul Garnizoanei Craiova, de la  Muzica Militară. Moş Crăciun şi Crăciuniţa sunt de asemenea militari ai Brigăzii şi au venit cu toată deschiderea pentru a aduce un zâmbet pe chipurile celor mici. Emoţia a fost mare mai ales la Centrul „Vis de Copil” pentru că nu am putut să rezistăm, am văzut aceşti micuţi cu dizabilităţi şi am simţit ceva în sufletul nostru, un gol enorm şi emoţia este firească. Cu toţi suntem părinţi şi e greu să vezi copii în suferinţă. Ne bucurăm aşadar că am reuşit să aducem această bucurie…», a mai spus lt. col. Oliver Anghel.