Mâine se va marca debutul implementării contractului de proiectare și execuție a lucrărilor de consolidare și restaurare a Bibliotecii Omnia

0
422

Mâine, la ora 11.00, Mihai Firică, secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii, va susține o conferință de presă la sediul Bibliotecii Franceze „Omnia” Craiova din Str. Mihail Kogălniceanu nr. 21, prilej cu care va fi marcat debutul implementării contractului de proiectare și execuție a lucrărilor de consolidare și restaurare a Bibliotecii, prin emiterea ordinului administrativ de începere.

“Un edificiu reprezentativ pentru istoria Craiovei îşi va recăpăta strălucirea de la începutul secolului trecut şi va fi repus în circuitul manifestărilor culturale de anvergură, printr-o investiţie de peste 3,5 milioane Euro. Semnarea de către domnul Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, a contractului de proiectare și execuție a lucrărilor de consolidare arată preocuparea constantă a Guvernului Orban pentru sprijinirea culturii, a instituţiilor şi a creatorilor, deopotrivă. Odată cu începerea lucrărilor avem garanţia că, printr-o colaborare strânsă cu firma care și-a asumat realizarea acestui proiect, lucrurile își vor urma cursul firesc. Sunt bucuros că, după eforturi considerabile pentru a debloca un proiect care stagnase, în mandatul meu, încep lucrările prin care redăm craiovenilor Casa Pleșia”, a declarat Mihai Firică, secretar de stat.

Instituția craioveană de cultură este filiala locală a Bibliotecii Naționale a României și este găzduită de Casa „Pleșia”, obiectiv cuprins, alături de alte 15 clădiri de patrimoniu de relevanță națională și europeană – majoritatea deja restaurate și repuse în circuitul public –, în Proiectul F/P 1562 (2007) privind reabilitarea monumentelor istorice din România, finanțat de Guvernul României în parteneriat cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei și implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management al Proiectului.