Cafenea publică pe tema „Tendințe actuale privind violența în familie”

0
421

Data de 25 noiembrie marchează la nivel internațional „Ziua pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor”, un fenomen social devenit public din anul 1981, an din care organizațiile internaționale și neguvernamentale desfășoară activități menite să trezească conștiința umanității în fața acestui flagel. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Județean de Poliție Dolj, la nivelul anului 2014, au fost înregistrate 432 de situații de violență fizică și verbală intrafamilială, în care cel puțin o femeie a fost victimă.

Cu această ocazie, studenții specializărilor Sociologie și Asistență Socială și masteranzii specializării Dezvoltare Comunitară și Integrare Europeană din cadrul Facultății de Științe Sociale a Universității din Craiova, organizează o cafenea publică cu tema „Tendințe actuale privind violența în familie”, menită să dezbată cauzele și efectele acestei probleme. La eveniment, perspectivele analizate vor beneficia de aportul specialiștilor instituțiilor implicate în gestionarea cazurilor de violență domestică (Biserică, Poliție, cabinet de avocat, Birou de mediator, Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, mass-media, cabinet de psiholog, DGASPC).

Dezbaterea va avea loc mâine, 25 noiembrie, între orele 10.00-12.00, la Cafeneaua Murphy’s Pub, din Centrul Vechi, strada „Panait Moșoiu” nr. 5 A.