Razie rutieră în Dolj: Trei şoferi prinşi „gonind” cu peste 100 km/h

0
174

Poliţişti din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene şi efective din cadrul Biroului Rutier Craiova au organizat, la acest sfârşit de săptămână, o acţiune pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere cauzate de excesul de viteză, totodată urmărindu-se şi creşterea gradului de siguranţă în trafic. Au fost aplicate amenzi de peste 31.000 lei, peste 100 pentru viteză excesivă şi s-au reţinut 11 permise de conducere.

Pe lângă prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere cauzate de excesul de viteză, poliţiştii rutieri au pus accent deosebit şi pe verificarea modului în care conducătorii de autovehicule înmatriculate în alte state decât Romania respectă legislaţia rutieră. Pe parcursul raziei au fost constatate 206 abateri de natură contravenţională pentru care au fost aplicate sancţiuni de peste 31.400 lei, dintre care 107 amenzi pentru viteză neregulamentară, iar alte 45 amenzi pentru neportul centurii de siguranţă. Poliţiştii rutieri au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 11 permise de conducere, iar 3 certificate de înmatriculare au fost retrase. Oamenii legii au depistat, în cadrul acestor activităţi, trei conducători auto care circulau cu viteze record, de peste 100 km pe oră, toţi trei fiind lăsaţi fără permis de conducere pe o perioadă de 3 luni.

Astfel, potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, Cristian Tuţă a fost depistat conducând un autoturism Ford, pe bulevardul Decebal din Craiova, cu viteza de 118 km/h. În plus, conducatorul auto nu avea asupra sa documentele prevăzute de lege. Dumitru Badea, de 34 ani, din Craiova a fost prins pe DN 6B, în localitatea Româneşti, gonind la volanul unui autoturism Opel cu viteza de 112 km/h. Iar Eugen Pîrvulescu, de 24 de ani, din Craiova a fost depistat conducând un autoturism Skoda Octavia, pe bulevardul Decebal, cu viteza de 108 km/h.

„Cei trei conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional conform prevederilor OUG 195/2002 R cu amendă în valoare de 810 lei fiecare şi, ca măsură complementară, li s-au reţinut permisele de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 90 zile”, a precizat agent principal Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.