O noapte de arest pentru aproape 2000 pachete de ţigări de contrabandă

0
140

Poliţiştii craioveni au reţinut pe o perioadă de 24 de ore un bărbat de 30 de ani, din municipiu, pentru comiterea infracţiunii de contrabandă cu ţigări. Acesta a fost prins în trafic, cu aproape 2000 de pachete de ţigări netimbrate în maşină, marfa şi vehiculul fiind confiscate de oamenii legii.

Vineri seara, puţin după ora 21.00, un echipaj de poliţişti de la Biroul Rutier Craiova a oprit în trafic, pe Calea Bucureşti din Craiova, o autoutilitară marca Peugeot, la volanul cărei a fost identificat Marius Bogdan Gue, de 30 de ani, din localitate. După legitimarea şoferului, la controilul făcut în interiorul autoutilitarei, în compartimentul de marfǎ, poliţiştii au găsit 1.990 pachete ţigǎri care nu aveau aplicat timbru de marcaj fiscal românesc. Poliţiştii de la Rutieră şi-au anunţat colegii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, care au preluat cercetările, pe numele craioveanului întocmindu-se dosar penal pentru sǎvârşirea infracţiunii de contrabandǎ cu ţigări. În aceeaşi seară, în baza probatoriului administrat în cauză de poliţiştii craioveni, bărbatul a fost introdus în arestul IPJ Dolj pe bazǎ de ordonanţǎ de reţinere pentru 24 de ore. În cursul zilei de sâmbătă, după ce a petrecut noaptea după gratii, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângǎ Judecǎtoria Craiova şi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivǎ, însă Judecătoria Craiova a dispus punerea în libertate a lui Gue.

„Cercetările sunt continuate de către poliţişti, autoutilitara şi cele 1990 pachete de ţigǎri fiind indisponibilizate şi predate Direcţiei Regionale Vamale Craiova”, după cum a precizat agent principal Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.