Pentru că Ileana Şerban s-a cerut pe o funcţie de execuţie – Gheorghe Călinoiu este noul comisar-şef de la Mediu

4
277

Numirea în funcţia de comisar-şef, la Comisariatul Judeţean de Mediu Dolj, a lui Gheorghe Călinoiu, fostul director al Administraţiei Pieţelor din Craiova, a iscat unele discuţii, ajungându-se până la a se spune că decizia a fost una dubioasă şi cu cântec, pentru că Ileana Şerban nu ar fi primit dispoziţia de eliberare din funcţie, ci doar o adresă prin care este anunţată că pierde atribuţiunile de coordonare. În realitate lucrurile stau cu totul altfel şi cea care a iniţiat toate demersurile pentru eliberarea funcţiei de conducerea a fost chiar Ileana Şerban.   

Gheorghe Călinoiu

Conform Legii pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, a Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001 şi a Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, art. 29, alin. 16: „Nu pot candida, în circumscripţiile electorale constituite în unităţile administrativ-teritoriale în care îşi exercită sau şi-au exercitat funcţiile în ultimele 60 de zile anterioare datei alegerilor, prefecţii, subprefecţii şi conducătorii serviciilor publice ale ministerelor şi ale celorlalte autorităţi guvernamentale, deconcentrate în aceste unităţi administrativ-teritoriale”. Dacă Ileana Şerban ar fi rămas la conducerea Comisariatului Judeţean de Mediu Dolj, ar fi intrat sub incidenţa acestui articol de lege şi nu ar fi putut candida. De aceea, Ileana Şerban  a făcut o cerere pentru a trece de pe funcţia de conducere pe una de execuţie. Aşa se face că în aceste moment Ileana Şerban este un simplu comisar în cadrul Comisariatului Judeţean de Mediu Dolj.

A dat examen la Vâlcea

La ora actuală, Garda Naţională de Mediu are opt Comisariate Regionale (Argeş, Bucureşti, Cluj, Galaţi, Sibiu, Suceava, Timiş Vâlcea). Comisariatului Regional de Mediu Vâlcea i se subordonează Comisariatele Judeţene de Mediu (Gărzile de Mediu) din Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea. În realitate, comisarii-şefi judeţeni sunt adjuncţii celor de la comisariatele regionale. Şeful Comisariatului Regional de Mediu Vâlcea, de exemplu, poate da dispoziţia ca un comisar-şef de la Comisariatul Judeţean de Mediu Vâlcea să coordoneze Comisariatul Judeţean de Mediu Dolj. Lucru care s-a şi întâmplat. Gheorghe Călinoiu a dat examen, pe care l-a şi câştigat, pentru postul de comisar-şef al Comisariatului Judeţean de Mediu Vâlcea, care era disponibil. Odată ce postul de la Comisariatul Judeţean de Mediu Dolj a fost eliberat de Ileana Şerban, la cererea acesteia şeful Comisariatului Regional de Mediu Vâlcea l-a delegat pe Gheorghe Călinoiu să coordoneze Comisariatul Judeţean de Mediu Dolj.

În curând, Gheorghe Călinoiu nu îi va mai fi subordonat şefului de la Comisariatul Regional Vâlcea, pentru că Guvernul Ponta a dat o hotărâre prin care se desfiinţează comisariatele regionale, organizate ca direcţii generale, cu personalitate juridică, iar personalul şi patrimoniul acestora vor fi absorbite în cele 41 de comisariate judeţene, Comisariatul Municipiului Bucureşti şi Comisariatul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, organizate ca servicii. Prin această organizare se va reduce numărul de posturi cu 64, numărul de autovehicule din parcul auto şi vor fi reduse cheltuielile de deplasare, fiind astfel eficientizată activitatea de control. Ca urmare a reorganizării nu se vor face disponibilizări, posturile reduse fiind vacante.

Contactat telefonic, Gheorghe Călinoiu nu a dorit să vorbească despre reorganizarea Gărzii Naţionale de Mediu, nici despre numirea sa în funcţia de comisar-şef la Comisariatul Judeţean de Mediu Vâlcea şi nici nu a comentat în vreun fel delegarea sa la Dolj, susţinând că există o anumită regulă de comunicare în cadrul instituţiei pe care o conduce. Aşa o fi, dar din această cauză apar şi informaţiile eronate pe unele canale de comunicare.

4 COMENTARII

  1. Da’ pe maimuţoiul acela de la Direcţia Finanţelorar castrat pe deasupra, când îl schimbă? N-am mai văzut ş aşa caricatură în fruntea unei instituţii de stat. Oare ce merite o fi avut?

  2. am fost in audienta la directorul Calinoiu dupa ce ore intregi am incercat sa ma lamuresc cu functionarele de la ghiseu degeaba!! si m-a lamurit imediat, chiar e profesionist. tot respectul pt el

Comments are closed.