Messi şi Klopp, laureaţi la gala FIFA “The Best”

0
146

Lionel Messi, starul de la FC Barcelona, a primit premiul pentru cel mai bun jucător a anului, în cadrul Galei Premiilor ”The Best”, organizată de FIFA la Scala din Milano şi prezentată de italianca Ilaria d’Amico şi fostul mare fotbalist olandez Ruud Gullit.

Toată lumea se aştepta ca premiul să fie ridicat de olandezul van Dijk, fundaşul lui Liverpool, câştigător al Ligii Campionilor, care fusese desemnat luna trecută cel mai bun jucător al sezonului de către UEFA. Messi, van Dijk şi Ronaldo au fost cei 3 nominalizaţi, portughezul lipsind de la ceremonie. ”Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au votat pentru mine. Premiile individuale sunt un loc secundar pentru mine. Important este grupul. Dar, este un moment special pentru mine, să fiu aici cu soţia mea şi cu cei trei copii”, a declarat Messi.

Germanul Jurgen Klopp, antrenorul lui Liverpool, a fost desemnat cel mai bun antrenor al anului. El a câştigat Liga Campionilor şi Supercupa Europei. Ceilalţi nominalizaţi au fost tot din Premier League: Mauricio Pochettino, de la Tottenham, şi Pep Guardiola, de la Manchester City. “Trebuie să mulţumesc incredibilului meu club Liverpool. Cei care nu îl iubesc nu au inimă. Nimeni nu-şi imagina că voi fi aici acum 20 de ani, acum 10 ani, cinci ani sau chiar patru ani. Mauricio, sunt aici, în locul tău, pentru că am câştigat un meci” a spus Klopp.

Brazilianul Alisson Becker a fost ales cel mai bun portar, el cucerind Champions League, Supercupa Europei şi Copa America.

Daniel Zsori, un jucător maghiar de 18 ani, a primit trofeul Puskas cuvenit celui mai frumos gol al anului.

Echipa FIFA a sezonului îi cuprinde pe: Alisson (Liverpool) – De Ligt (Ajax/Juventus), Sergio Ramos (Real Madrid), Van Dijk (Liverpool), Marcelo (Real Madrid) – De Jong (Ajax/Barcelona), Modric (Real Madrid), Hazard (Chelsea/Real Madrid) – Mbappe (PSG), Cristiano Ronaldo (Juventus), Messi (Barcelona)