Gabriel Oprea anunţă că va demisiona din Senatul României

0
68

gabriel-opreaFostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că va demisiona din Senatul României săptămâna viitoare.

”Nu mă ascund în spatele niciunei imunităţi şi, la fel ca şi familia Gigină, doresc adevărul despre acel accident. Înţeleg că sunt opinii juridice divergente cu privire la posibilitatea reluării votului. Prin urmare, ca să nu mai existe vreo îndoială, vă anunţ că demisionez din Senatul României. Procedura, conform Regulamentului, se va realiza săptămâna viitoare”, a afirmat el.

Senatul a respins cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul fostului vicepremier Gabriel Oprea. Aproximativ 3.000 de oameni au protestat în faţa Senatului joi seara faţă de decizia parlamentarilor de a respinge cererea DNA de urmărire penală a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, aceştia blocând timp de câteva zeci de minute Calea 13 Septembrie.

Demisia lui Oprea nu a fost înregistrată la Senat deocamdată

Demisia fostului vicepremier Gabriel Oprea nu a fost înregistrată vineri, până la terminarea programului Senatului la cabinetul preşedintelui, Călin Popescu Tăricenau, a precizat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Senatului, Andrei Alexandru. “Până la închiderea programului Senatului la cabinetul preşedintelui nu a fost înregistrată demisia senatorului Gabriel Oprea. Indiferent de momentul înregistrării unei asemenea cereri, procedura demisiei e completă dupa susţinerea ei în plenul Senatului”, a precizat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al preşedintelui Senatului, Andrei Alexandru.