Teatrul „Colibri” va deschide noua stagiune, 2015-2016, pe 3 octombrie

0
298

Din 3 octombrie, copiii de toate vârstele sunt aşteptaţi să petreacă o nouă stagiune alături de echipa, prietenii şi partenerii Teatrului pentru Copii şi Tineret „Colibri”. Până la sfârşitul lunii, aceştia se vor bucura de nu mai puţin de şase titluri din repertoriul instituţiei. Până atunci însă, teatrul craiovean va onora invitaţia Casei Municipale de Cultură din Drobeta-Turnu Severin de a participa la Festivalul Toamnă Severineană, în perioada 25-27 septembrie.

„Cântăreţii din Bremen” urcă primii pe scenă

Sâmbătă, 3 octombrie, de la ora 18.00, „Cântăreţii din Bremen” vor face spectacol pe scena Teatrului „Colibri”, într-o dramatizare de Patrel Berceanu după Fraţii Grimm, în regia artistică a lui Valentin Dobrescu. Muzica îi aparţine lui Alin Macovei-Moraru, iar scenografia, Mirelei Tofan. Personajele de poveste prind viaţă în interpretarea actorilor Daniel Mirea, Mugur Prisăcaru, Iulia Cârstea, Ionica Dobrescu, Adriana Ioncu, Alla Cebotari.

Duminică, 4 octombrie, ora 11.00, este rezervată pentru „Prinţul Broască”, de Veselin Boidev după Fraţii Grimm, în regia lui Todor Valov, scenografia şi costumele Stefka Kyuvlieva, cu păpuşi realizate de Peter Cekunov, Ganka Kirilova şi Aurelia Sadovska. Alături de actorii Cosmin Dolea, Adriana Ioncu şi Alis Ianoş apare Geo Dinescu, deja cunoscută publicului din cadrul Festivalului „Puppets occupy street” şi în contextul altor evenimente organizate în Craiova. Spectacolul a fost distins în 2014 cu Premiul special al juriului  la Festivalul Internaţional de Animaţie „Gulliver” de la Galaţi.

Preţurile biletelor rămân aceleaşi

Până la sfârşitul lunii octombrie, copiii de toate vârstele se vor bucura de nu mai puţin de şase titluri din repertoriul Teatrului „Colibri”: „Vrăjitorul din OZ” (sâmbătă, 10 octombrie, ora 18.00), „Şoricelul şi balerina de porţelan” (duminică, 11 octombrie, ora 11.00), „De-a capra cu trei iezi” (sâmbătă, 17 octombrie, ora 18.00), „Fantezii pentru copii” (duminică, 18 octombrie, ora 11.00), „Vrăjitorul din OZ” (sâmbătă, 24 octombrie, ora 18.00, în cadrul Festivalului „Elena Teodorini”, organizat de Opera Română Craiova), „Răţuşca cea urâtă” (duminică, 25 octombrie, ora 11.00) şi „Sarea în bucate” (sâmbătă, 31 octombrie, ora 18.00). Biletele costă 5 lei, 7 lei sau 10 lei, în funcţie de categoria locului şi se pot procura de la Agenţia teatrului, de luni până sâmbătă, între orele 10.00-13.00 şi 16.00-19.00, iar duminica, în intervalul 10.00-13.00.

Maratonul păpuşilor craiovene la Drobeta-Turnu Severin

Până la deschiderea stagiunii la sediu, Teatrul „Colibri” va onora invitaţia Casei Municipale de Cultură din Drobeta-Turnu Severin de a participa la Festivalul Toamnă Severineană, în perioada 25-27 septembrie a.c. Ajuns la a IX-a ediţie, evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Drobeta-Turnu Severin şi Casa Municipală de Cultură din localitate. Severinenii se vor bucura de trei spectacole şi de expoziţia itinerantă „Cartea, păpuşa, povestea”, care va fi găzduită de Castelul de apă şi care va pune în valoare păpuşi, recuzită şi elemente de decor văzute de-a lungul timpului pe scenă la „Colibri”. Expoziţia a mai fost vernisată la Craiova, Arad, Târgu Jiu şi Slatina.

Vineri, 25 septembrie, la ora 17.00, va fi prezentat spectacolul interactiv „Jocuri magice”, reprezentaţie ce aduce în luminile rampei prietenia şi valorile ei. Dăruite le sunt copiilor, părinţilor şi bunicilor de actorii Adriana Ioncu, Alla Cebotari, Emanuel Popescu. Regizorul spectacolului este Titus Jukov, iar scenografia este o creaţie Vladimir Cantor. Sâmbătă, 26 septembrie, la ora 17.00, este programat spectacolul „Vintage Puppets”, de Ionica Dobrescu, pe care o găsim şi în distribuţie alături de actorii Iulia Cârstea, Alis Ianoş, Daniel Mirea, Emanuel Popescu. Duminică, 27 septembrie, ora 17.00, este rezervată spectacolului „Beatles, my love!”, o expoziţie vivantă inspirată de muzica Beatlesilor, ce mediază întâlnirea publicului cu păpuşi din spectacolele care nu mai fac parte din repertoriul actual.