Le-a cerut să distrugă probele în schimbul banilor! Începe procesul şoferului care a vrut să mituiască trei poliţişti cu 5000 de lei

0
154

Judecătorii Tribunalului Dolj au finalizat procedura de cameră preliminară şi au dispus începerea judecării procesului în care craioveanul Cristian Ţărţăleanu este acuzat că a vrut să mituiască trei agenţi de poliţie cu suma de 5.000 de lei. Primul termen de judecată este pe 12 octombrie a.c., inculpatul fiind în continuare arestat preventiv. Cei trei poliţişti cărora a vrut să le dea şpagă l-au înregistrat cu telefoanele mobile pe şofer în timp ce insista să împartă banii între ei şi să distrugă probele biologice care demonstrau că urcase băut la volan.

Luni, 21 septembrie a.c., magistraţii Tribunalului Dolj au dispus începerea judecării procesului în care şoferul craiovean de 31 de ani, Cristian Ţărţăleanu va fi judecat pentru dare de mită. Asta după ce dosarul a fost analizat în procedura de cameră preliminară şi s-a constatat legalitatea administrării probelor: “constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 733/P/2015 al Parchetului de pe Tribunalul Dolj, privind pe inculpatul TĂRŢĂLEANU CRISTIAN, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Ţărţăleanu Cristian şi fixează termen de judecată la data 12.10.2015, pentru când se va cita inculpatul. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 21.09.2015”.

Potrivit rechizitoriului Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, pe 26 iulie a.c., seara, în jurul orei 19.00, inculpatul Cristian Ţărţăleanu a plecat de la locuinţa sa cu autoturismul personal marca BMW, cu care s-a deplasat la staţia Peco Mol situată pe bulevardul Decebal din Craiova, unde era angajat în calitate de casier. Pentru că nu era de serviciu în ziua respectivă, a consumat în incinta staţiei peco mai multe doze cu bere, apoi, în jurul orei 22.30, a hotărât să plece acasă aşa că a urcat iar la volan, iar pe strada Constantin Lalescu a fost oprit de un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei 4 Poliţie Craiova, compus din agenţii Bănică Alin Cristian şi Balaci Mihail. Cei doi agenţi de poliţie l-au legitimat pe conducătorul auto şi observând că acesta emana miros de alcool, i-au solicitat să-i însoţească la Biroul Poliţiei Rutiere, unde să fie testat cu aparatul etilotest, lucru cu care inculpatul a fost de acord.

Şi-a trimis un prieten acasă să-i aducă cei 5000 de lei

Pe traseu, inculpatul le-a solicitat însă celor doi agenţi de poliţie să nu mai întocmească acte de constatare, oferindu-le în schimb, o sumă de bani. Agenţii de poliţie Bănică Alin Cristian şi Balaci Mihai au respins propunerile inculpatului şi au continuat deplasarea până pe strada Câmpia Islaz, la Biroul Poliţiei Rutiere, unde l-au găsit pe agentul şef adjunct Bănică Robert Cristian, care era de serviciu şi care l-a testat pe inculpat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. „După efectuarea testării, inculpatul a oferit din nou celor trei agenţi de poliţie suma de 5000 lei, pentru a nu i se întocmi dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului. Agenţii de poliţie au refuzat categoric oferta inculpatului şi au sesizat ofiţerii din cadrul D.G.A. – S.J.A. Dolj şi procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Cum însă inculpatul era foarte insistent în oferirea sumei de bani, agenţii de poliţie au înregistrat cu ajutorul telefoanelor mobile discuţiile purtate cu acesta”, se arată în rechizitoriu. Mai mult, şoferul şi-a sunat un prieten, l-a trimis la el acasă şi i-a explicat de unde să ia 5000 de lei şi să-i aducă. După ce inculpatului i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, cei trei agenţi l-au dus înapoi la Biroul Poliţiei Rutiere. „În acest loc, inculpatul a scos din buzunar suma de 5000 lei compusă din bancnote din cupiura de 500, 200 şi 100 lei, pe care a pus-o pe birou, spunându-le agenţilor de poliţie să împartă banii între ei, să distrugă în prezenţa sa probele biologice şi să nu mai întocmească dosar penal”, au mai consemnat procurorii în rechizitoriu. În acel moment, în birou a intrat echipa operativă, formată din procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi ofiţeri ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, care a constatat săvârşirea faptei. Ţărţăleanu a fost reţinut pentru 24 de ore, apoi arestat preventiv, măsura fiind prelungită de instanţă, ultima dată pe 7 septembrie a.c. Procurorii au disjuns cauza cu privire la comiterea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului, pe numele lui Cristian Ţărţăleanu urmând să se întocmească un alt dosar în acest sens.