Arest prelungit pentru doljeanca ce şi-a înjunghiat mortal soţul

0
232

Doljeanca de 45 de ani care şi-a înjunghiat mortal soţul, în cartierul craiovean Lăpuş, rămâne în continuare în arestul IPJ Dolj. Judecătorii Tribunalului Dolj au prelungit, marţi, la propunerea procurorilor, arestarea preventivă a femeii cu încă 30 de zile.

Magistraţii Tribunalului Dolj au prelungit, marţi, 22 septembrie a.c., arestarea preventivă pentru Augustina Sîrbu, de 45 de ani, din comuna Rast, ajunsă după gratii după ce şi-a înjunghiat mortal soţul: „Admite propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. În baza art. 234 şi urm. CPP: Dispune prelungirea arestării preventive a inculpatei Sîrbu Augustina, pe o perioadă de 30 de zile, începând de la data de 01.10.2015, până la data de 30.10.2015, inclusiv. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu de la 22.09.2015”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Reamintim că, potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, Augustina Sîrbu, de 45 de ani, şi soţul ei, Liviu, de 41 de ani, amândoi din comuna Rast, locuiau cu chirie într-o cameră de la un cămin de nefamilişti din cartierul craiovean Lăpuş. Căsătoriţi de 18 ani, cei doi soţi nu aveau copii şi stăteau în Craiova pentru că aici lucrau amândoi. Relaţiile dintre cei doi soţi erau însă extrem de tensionate. Luni, 31 august a.c., când s-au întors de la serviciu, cei doi s-au certat, iar la un moment dat Augustina a pus mâna pe un cuţit din bucătărie şi l-a înjunghiat pe Liviu în zona subaxilară stângă. Bărbatul a căzut la podea, pentru că lovitura îi atinsese inima. Femeia a sunat pe 112, a spus ce a făcut, chemând la faţa locului ambulanţa şi Poliţia. Medicii de pe ambulanţă ajunşi la locuinţa celor doi n-au mai putut face însă nimic pentru bărbat, decât să constate decesul, după efectuarea cercetării la faţa locului cadavrul fiind ridicat şi dus la morgă pentru efectuarea necropsiei. Cât despre femeie, aceasta a recunoscut că într-un acces de furie l-a lovit cu cuţitul pe soţul ei fără să-şi dea seama că lovitura ar putea fi fatală. Augustina Sârbu a fost dusă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, a fost audiată de procurorul de caz care a emis pe numele ei ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, iar pe 1 septembrie a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.