A vrut să achite taxa de pod cu o bancnotă falsă

0
109

Un bărbat de 55 de ani, cetăţean bulgar, a vrut să achite taxa de trecere a podului Vidin – Calafat, la PTF Calafat, cu o bancnotă falsă, fiind acum cercetat penal de poliţiştii de frontieră doljeni.

Conform reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STFP) Dolj, duminică, în jurul orei 10.30, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat s-a prezentat, pe sensul de intrare în România, cetăţeanul bulgar Todorov I., în vârstă de 55 ani, la volanul unui autoturism marca Opel înmatriculat în Bulgaria. După efectuarea controlului de frontieră, şoferul autoturismului, intenţionând să plătească taxa de pod la casierul de la casa de taxare, i-a înmânat acestuia o bancnotă de 10 euro care prezenta suspiciuni de fals. Întrebat de provenienţa banilor, bulgarul le-a declarat poliţiştilor de frontieră că nu avea cunoştinţă despre faptul că bancnota este falsă şi că o are de la un cetăţean român, în urma unui schimb valutar efectuat la un târg din localitatea Poiana Mare.

„Bancnota a fost reţinută pe bază de dovadă,  pentru continuarea cercetărilor, iar persoanei în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unei monede de hârtie străine falsificate”, a declarat purtătorul de cuvânt al STPF Dolj, comisar şef Romică Ivănoiu.