Lista noilor inspectori şcolari doljeni propuşi pentru validare

0
2551

În urmă cu câteva zile, s-au făcut modificări la nivelul conducerilor de unităţi de învăţământ preuniversitar din Dolj. În acelaşi timp, sunt anunţate schimbări şi la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. Toate modificările trebuie validate de Ministerul Educaţiei, iar cei care sunt propuşi, dacă vor fi aprobaţi, ar trebui să-şi intre în funcţie pe 1 septembrie. 

Sunt preconizate mai multe schimbări la nivelul inspectorilor de învăţământ, în cadrul ISJ Dolj. Astfel, fără a fi nimic bătut în cuie, unul dintre cei doi inspectori general adjuncţi ai învăţământului doljean ar urma să fie înlocuit din funcţie, înlocuitorul venind tot din sistem. Nici departamentele de “Management” şi “Resurse umane” nu sunt ocolite de viitoarele modificări. Numele vehiculate sunt Mihaela Popa – profesor la Liceul „Matei Basarab”, Alexandrina Năstase – director la Şcoala “Mihai Viteazul” Craiova, Mihai Călugăru – profesor la Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” şi Alina Ciucă – director la Şcoala „Sfântul Dumitru” Craiova. La învăţământ primar,  inspector ar putea fi Irina Barbu, cadru didactic de la Colegiul Naţional “Carol I”, după ce Irina Petre, actual inspector pentru învăţământul primar, este propusă ca director adjunct la Colegiul Național “Carol I”.

Schimbări propuse şi la alte discipline

Modificări, mai mult sau mai puţin agreate, sunt şi la alte departamente. Astfel, la Discipline tehnice, în locul Simonei Ciulu, cu rezultate foarte bune la departamentul pe care l-a condus, ar veni Carmen Marcu, profesor la Grupul Şcolar „George Bibescu” din Craiova. De asemenea, la “Geografie”, titular este propusă Irina Vînturiş, actualmente inspector pentru dezvoltarea resursei umane, funcţie pe care a fost numită Monica Sună, anterior director la Casa Corpului Didactic Dolj şi inspector şcolar general. Din noua echipă va face parte şi Alexandru Dragnea, numit inspector şcolar pentru Monitorizare programe educaţionale. Funcţiile de inspector şcolar sunt ocupate prin detaşare în interesul învăţământului începând cu 1 septembrie 2021 până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar 2021-2022.