Festivalul „Maria Tănase”, la cele mai înalte standarde culturale și artistice

0
1947
Festivalul -Concurs Național al Interpreților Cântecului Popular Românesc „Maria Tănase” se va desfășura la Craiova, la începutul lunii septembrie, fiind organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj, cu sprijinul Consiliului Județean Dolj. Ieri a avut loc  conferința de presă pentru lansarea evenimentului, la care au participat Cosmin Vasile, preşedintele CJ Dolj, alături de vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, Antonie Solomon, și de directorul festivalului, Amelia Etegan. Cu această ocazie, a fost prezentat și trofeul festivalului din acest an.
“Spectacolul, aflat la cea de-a 26 ediție, se va desfășura la cele mai înalte standarde culturale și artistice. Vor concura tineri soliști vocali și instrumentiști, care trebuie să impresioneze atât juriul, cât și publicul, pentru a obține premiile din concurs. În seara de gală, alături de concurenții declarați câștigători, pe scenă vor urca și cunoscuți interpreți de muzică populară.
Preselecția va avea loc pe 6 septembrie, iar spectacolele se vor desfășura pe scena Teatrului Național „Marin Sorescu”, în perioada 8-10 septembrie.
Festivalul „Maria Tănase” a devenit o tradiție pentru noi, un eveniment de înaltă clasă, recunoscut de specialiștii din domeniu și o adevărată rampă de lansare pentru tinerii artiști”, a declarat Cosmin Vasile.