Play-off UCL: Gol pentru Keşeru, care, alături de Moţi, pătrunde cu Ludogoreţ în grupe! Și Hoban a înscris, dar Beer Sheva a ratat calificarea

0
108

Bulgarii de la Ludogoreţ Razgrad, la care sunt legitimaţi Cosmin Moţi, Claudiu Keşeru şi Andrei Prepeliţă, au reuşit, marţi seară, accederea în grupele Ligii Campionilor, după ce au remizat în returul play-off-ului, scor 2-2 pe terenul cehilor de la Viktoria Plzen (după 2-0 în prima manşă). Dacă Prepeliţă nu s-a aflat în lot, Moţi a fost integralist, in timp ce Keşeru, rămas pe bancă până în minutul 76, a stabilit scorul final, în al cincelea minut suplimentar. Au mai marcat Duris (7) şi Mateju (64), respectiv Misidjan (16).

De o seară la fel de fericită nu a avut parte şi Ovidiu Hoban, Deşi a izbutit şi el să înscrie, Hapoel Beer Sheva a ratat la mustaţă calificarea în faţa lui Celtic, 2-0 în Israel, după 2-5 în Scoţia. Fostul petrolist a marcat în minutul 48, după ce Sahar deschisese scorul (min. 21). La 0-0 (min. 15), Beer Sheva a irosit şi o lovitură de pedeapsă, prin Radi.

În derby-ul acestei faze, Porto a trecut la pas şi a eliminat Roma chiar pe Olimpico. A fost 3-0 (Felipe 8, Layin 73, Corona 75), după 1-1 în prima manşă. Totuşi, capitolinii au şi scuza de fi evoluat peste 40 de minute în dublă inferioritate, după eliminările directe ale lui De Rossi (39) şi Emerson (50).

În celelalte meciuri ale serii, Monaco a bătut-o din nou pe Villarreal, 1-0 (Fabinho 90 pen.), după 2-1 pe El Madrigal, pe când polonezii de la Legia Varşovia, la adăpostul acelui 2-0 din tur, nu s-au mai omorât cu firea în compania irlandezilor de la Dundalk, 1-1 acasă (Kucharczyk 90+2 / Benson 19).

Miercuri seară se dispută şi restul partidelor din play-off, programul fiind următorul: Manchester City – Steaua (în tur 5-0), APOEL Nicosia – FC Copenhaga (în tur 0-1), FC Salzburg – Dinamo Zagreb (în tur 1-1), Rostov – Ajax (în tur 1-1), Monchengladbach – Young Boys Berna (în tur 3-1).