Şofer fără permis oprit de poliţişti cu focuri de armă

0
143

Un tânăr de 24 de ani, din Catane, de etnie romă, care circula fără permis la volanul unei „englezoaice”, sâmbătă, la prânz, a fost prins de poliţişti abia după ce aceştia au tras două focuri de armă. Şoferul a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor, însă la ieşirea din Catane s-a răsturnat cu maşina din pricina vitezei şi lipsei de experienţă şi a încercat să scape folosindu-se de consătenii săi, care se strânseseră la locul accidentului. N-a reuşit, iar acum este cercetat în două dosare penale pentru conducere fără permis, întrucât fusese depistat la volan şi vineri.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, sâmbătă, în jurul orei 13.00, un echipaj de siguranţă publică format din doi poliţişti de la Secţia 8 Poliţie Rurală Rast, în timp ce executa activităţi de monitorizare şi control al traficului rutier în comuna Catane, pe D.N. 55A, a observat un autoturism BMW înmatriculat în Anglia care se deplasa în direcţia comunei Negoi, la volanul căruia l-au recunoscut pe Alin Iorgu, de 24 de ani, din Catane, persoană despre care poliţiştii ştiau că nu deţine permis de conducere întrucât în cursul zilei de vineri, 21 august a.c., fusese, de asemenea, depistat conducând acelaşi autoturism în comuna Catane, ocazie cu care poliţiştii îi întocmiseră dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere.

Poliţiştii i-au făcut conducătorului auto semnal regulamentar de oprire, însă acesta nu s-a conformat, a trecut de poliţişti şi a continuat deplasarea în direcţia comunei Negoi, astfel că oamenii legii au pornit în urmărirea lui, având semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei de serviciu în funcţiune. La ieşirea din Catane, din cauza vitezei excesive cu care se deplasa, precum şi a lipsei de experienţă a celui de la volan, autoturismul a părăsit partea carosabilă în partea dreaptă, intrând într-un şanţ de colectare a apei, apoi s-a lovit de un copac, maşina răsturnându-se în urma impactului. Culmea, Alin Iorgu n-a păţit nimic, a ieşit din autoturism, a încercat să profite de faptul că la faţa locului se strânseseră mai mulţi romi, care îl susţineau, şi a încercat să fugă printre ei pentru a nu fi tras la răspundere penală. Ca să nu-l piardă şi să-i potolească pe cei care voiau să-l facă scăpat, poliţiştii au tras două focuri de armă.

„Poliţiştii au procedat gradual la folosirea mijloacelor din dotare pentru imobilizarea suspectului şi, pentru a ţine sub control starea tensionată, au fost nevoiţi să facă uz de armamentul din dotare şi au tras două focuri de armă în plan vertical. Poliţiştii l-au imobilizat pe tânărul fugar, care a fost condus ulterior la Postul de poliţie unde i s-a întocmit un nou dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere. În timpul intervenţiei poliţiştilor, în urma folosirii armamentului, nu au rezultat victime omeneşti şi nici pagube materiale, iar tânărul nu a suferit leziuni sau vătămări care să-i pună în pericol viaţa şi a refuzat să fie transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale ca urmare a accidentului”, a declarat agent-şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.