Ing. Gabriel Vlăduţ, manager de proiect: “Oamenii cu spirit inovator sunt factorul determinant în angajarea tehnologiei pentru dezvoltare”

0
311

Asociaţia Transfrontalieră E(Quilibrum) Environment (ATeE) implementează proiectul “Strategie Regională Transfrontalieră pentru Inovare: povestea celor două regiuni, o singură strategie pentru a apropia industria de cercetare şi inovare”, care se va derula pe o perioadă de 15 luni şi are o valoare de peste 430.000 de euro. Proiectul este finanţat prin Programul de cooperare transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013, Axa prioritară 3: Dezvoltare economică şi socială – Domeniul major de intervenţie 1: Sprijinirea cooperării transfrontaliere în mediul de afaceri şi promovarea unei imagini şi identităţi regionale. Partenerul  lider  în cadrul  acestui proiect este Asociaţia Română pentru Transfer Tehnologic şi Inovare (ARoTT) în parteneriat cu Asociaţia Transfrontalieră E(Quilibrum) Environment din România şi Centrul Naţional pentru Servicii Informaţionale Pleven, Administraţia Regională Pleven din Bulgaria. Ieri a avut loc la sediul AteE a doua conferinţă de presă de la lansarea oficială a acestui proiect. Cu această ocazie, managerul de proiect, Gabriel Vlăduţ a precizat că inovarea înseamnă o schimbare ce grăbeşte şi îmbunătăţeşte „felul în care percepem, dezvoltăm, producem şi accesăm noi produse şi servicii”.

O campanie strategică

„Oamenii cu spirit inovator sunt factorul determinant în angajarea tehnologiei pentru dezvoltare. Ei sunt cei care pot să faciliteze atât dezvoltarea tehnică, cât şi cea socială, ei sunt cei care să asigure legătura între cercetare-dezvoltare, industrie şi factorii guvernamentali de decizie” a subliniat ing. Gabriel Vlăduţ. Principalele activităţi ale proiectului vor consta în: elaborarea unui studiu şi a unui portal care să conţină o bază de date R & D, organizaţii TT din zona Dolj-Pleven, cu impact asupra cererii tot mai mari pentru cercetare la nivel local şi a produselor şi serviciilor inovative; o campanie strategică pentru promovarea beneficiilor inovaţiilor şi noilor tehnologii pentru întreprinderi, cu impact asupra creşterii competitivităţii industriei regionale şi agriculturii. Tot în cadrul acestui proiect vor mai avea loc un forum şi o expoziţie care să faciliteze întâlniri directe şi de cooperare ale antreprenorilor şi furnizorilor de R & D, soluţii TT; misiuni economice şi un film documentar, care prezintă oportunităţile de afaceri din zonă, contribuind la atragerea de investitori străini în R & D local, sectoare de inovare, precum şi în industria productivă.