„Syncron” – expoziție de pictură și fotografie, la Galeria ARTA

0
329

Artistul plastic Cătălin Podoleanu și fotografa Cristina Bacicu-Botez vă invită la un exercițiu plastic comun: expoziția „Syncron”, care va fi deschisă la Galeria ARTA, în organizarea Uniunii Artiștilor Plastici din România – Filialele Craiova și Râmnicu Vâlcea. Vernisajul, care va da prilejul vizitatorilor să-i întâlnească pe expozanți, va avea loc vineri, 26 iulie 2019, ora 18.00.

Potrivit organizatorilor, expoziția Syncron” propune publicului craiovean un dialog între două medii de exprimare diferite, pictură-fotografie, două concepte artistice, unul cu rădăcini în tradiția expresionismului liric și celălalt cu sorginte în filozofia conceptualismului. Cătălin Podoleanu expune 19 lucrări de pictură, iar Cristina Bacicu-Botez, 17 fotografii, care pot fi admirate pe simeze între 16 și 31 iulie 2019.

Cătălin Podoleanu – artist plastic și profesor de arte plastice – s-a născut în anul 1973, iar în prezent trăiește și lucrează în Slatina. Este absolvent al Facultății de Arte Plastice, decorative și design din cadrul Universității de Arte „George Enescu” din Iași (clasa prof. Dimitrie Gavrilean, promoția 1998). Activitatea de creație include participări la expoziții colective naționale și internaționale, precum și o serie de expoziții personale în Slatina, Râmnicu Vâlcea, Craiova, Târgu Jiu, București și Bruxelles.

Cristina Baciu-Botez – artist plastic, grafician, fotograf, profesor de arte plastice – a absolvit, în 1976, Facultatea de Arte Plastice, Secția Grafică, din cadrul Institutului de Artă „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca. Are participări la expoziții de grup regionale, interjudețene și naționale în cadrul Filialei Râmnicu Vâlcea a UAPR. De asemenea, are lucrări în colecții particulare în Franța, Belgia, Danemarca și Grecia.