Vara în stil internațional

0
295

AIESEC Craiova se află în plină desfășurare a proiectelor care își propun dezoltarea copiilor și tinerilor din Bănie cu ajutorul voluntarilor internaționali.

Tinerii voluntari sosiți din peste 8 țări vor sta în Bănie pentru 6 săptămâni, timp în care vor susține diverse activități educative construite într-un mod distractiv pentru participanți, pentru a-și îndeplini scopul și anume: educația informală.

Vara în stil internațional prezintă cele trei proiecte pe care AIESEC Craiova le derulează și prin care își propun să impacteze tineretul din orașul nostru. Primul proiect se adresează tinerilor liceeni, VET (Vocational, Educational and Training), unde aceștia au ocazia de a învăța lucruri practice care îi pot ajuta pe viitor, ei pot încerca și mai multe profesii pentru a vedea ce li se potrivește mai bine și pot decide mai ușor ce facultate vor alege, de exemplu.

Însă și pentru cei mai mici AIESEC Craiova a pregătit două proiecte fructuoase prin care doresc să prezinte diversitatea într-un mod distractiv și interactiv. Discover Schools și Discover Kindergarten sunt proiectele care au cel mai mare impact dat fiind faptul că voluntarii internaționali au șansa să comunice cu cei mici iar aceștia decoperă noi culturi, prezentate chiar de nativi.

Pentru a încununa proiectele și începerea lor într-un mod de neuitat, AIESEC Craiova a organizat și un eveniment public numit ,,Global Village’’ în parteneriat cu alte organizații care însuflețesc Bănia, Anter, Explorator și Erasmus+. La eveniment au participat peste 80 de tineri care doresc un impact pozitiv și lucrează intens pentru acesta, tinerii din țări precum Turcia, Spania, Canada, Grecia, Macedonia, Taiwan, Italia, Algeria, Portugalia, și nu numai. Ei au avut ocazia să prezinte câte puțin din cultura țării pe care o reprezentau, prin mâncăruri tradiționale, dansuri specifice și porturi populare.

AIESEC este o asociație studențească globală, non-guvernamentală, independentă, non-profit, condusă de studenți sau proaspăt absolvenți ai unei instituții de invățămant superior. AIESEC este prezentă în peste 2400 de universități, 126 țări și teritorii și are că scop dezvoltarea abilităților de leadership ale membrilor săi.