Arest prelungit cu 30 de zile pentru “Gigioc” şi ceilalţi trei membri ai grupării sale

0
262

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au admis, ieri, cererea procurorilor craioveni din cadrul DIICOT şi au prelungit cu încă 30 de zile măsura arestării preventive faţă de Gigi Vadik Zavera zis „Gigioc” şi ceilalţi trei membri ai grupării infracţionale pe care o coordona, împreună cu care a ajuns după gratii pe 28 iunie a.c., pentru infracţiuni informatice. Hotărârea instanţei nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Craiova.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au solicitat Tribunalului Dolj prelungirea măsurii arestării preventive a craioveanului Gigi Vadik Zavera zis „Gigioc”, arestat la sfârşitul lunii iunie pentru infracţiuni informatice, şi a celorlalţi trei bărbaţi împreună cu care a ajuns după gratii. Instanţa a admis propunerea, astfel că cei patru rămân încă 30 de zile în arestul IPJ Dolj: “Admite propunerea Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- DIICOT- Serviciul Teritorial Craiova. Prelungeşte durata măsurii arestării preventive cu privire la fiecare dintre inculpaţii Avrămoiu Cosmin Gheorghe, Zavera Gigi -Vadik, Pană Cornel şi Sorea Gabriel, – Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul IPJ Dolj, pentru o perioadă de 30 de zile de la data de 29.07.2018 până la data de 27.08.2018 inclusiv. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu contestaţie în terme de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 23 iulie 2018”, se arată în hotărârea instanţei.

Reamintim că, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au anunţat că, pe 28 iunie a.c., au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Cosmin Gheorghe Avrămoiu, Gabriel Sorea, Cornel Pană şi Gigi Vadik Zavera zis „Gigioc”, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, în formă continuată, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, în formă continuată, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, în formă continuată, falsificarea de titluri de credit sau instrumente de plată, în formă continuată, punerea în circulaţie de valori falsificate, în formă continuată, deţinerea de instrumente în vederea falsificării de valori, în formă continuată, inducerea în eroare a organelor judiciare şi înşelăciune.

Potrivit DIICOT Craiova, „începând cu anul 2013, inculpaţii Zavera Gigi-Vadik, Pană Cornel şi Sorea Gabriel au constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii unor infracţiuni informatice, grup coordonat de către inculpatul Zavera Gigi-Vadik, la care au aderat şi alţi inculpaţi, printre care şi inculpatul Avrămoiu Cosmin-Gheorghe. În cursul lunii octombrie 2013, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul Pană Cornel a expediat în Mexic trei colete conţinând aparatură de skimming, destinatar real fiind inculpatul Sorea Gabriel în scopul de a fi utilizate la falsificarea de instrumente de plată electronică pentru accesul fără drept la un sistem informatic şi efectuarea frauduloasă de retrageri de numerar (pe teritoriul Mexicului unde inculpatul Sorea Gabriel locuieşte de mai mulţi ani) din contul mai multor persoane”.

Pe 28 iunie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au făcut 10 percheziţii la locuinţe ale suspecţilor situate pe raza judeţelor Dolj, Gorj şi Prahova, în urma cărora au fost găsite şi ridicate echipamente industriale folosite pentru producerea de echipamente de skimming, mulaje şi echipamente de skimming propriu-zise, alte instrumente ce pot fi folosite la falsificarea de instrumente de plată electronică.

Gigi Vadik Zavera este trimis în judecată, împreună cu alţi 12 craioveni, într-un dosar de amploare, deschis ca urmare a scandalului petrecut în noaptea de 4 spre 5 noiembrie 2016 în barul ON/OFF din zona centrală a Craiovei. Cauza nu a ieşit încă din camera preliminară.