Peste 1.000 de candidaţi înscrişi, până în prezent, la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului

0
457

S-a încheiat prima sesiune a Bacalaureatului, rezultatele finale sunt cunoscute, dar a debutat şi procedura, conformă cu metodologia aprobată de Ministerul Educaţiei Naţionale, destinată înscrierii în perioada de toamnă a susţinerii testului „maturităţii”. Sunt, la acest moment, peste 1.000 de candidaturi depuse, dar vor urma şi altele, după susţinerea examenelor de corigenţă ale elevilor de clasa a XII-a.

 examenRezultatele obţinute în vară la Bacalaureat sunt foarte cunoscute, iar judeţul Dolj este pe undeva la jumătatea clasamentului naţional, cu un procentaj apropiat de 70. În această lună, a demarat şi procedura de înscriere, pentru august – septembrie , a celor care vor să-şi desăvârşească studiile. Astfel, între 11 – 14 iulie a avut loc înscrierea, la această a doua sesiune de examen.

Conform datelor statistice, sunt „catalogaţi” 1.036 de candidaţi. Cei mai mulţi provin de la Liceul „Traian Vuia” din Craiova (92), în apropiere fiind Colegiul Naţional „Gheorghe Chiţu” din Craiova (87) şi, la limită, Liceul Tehnologic „Dimitrie Filişanu” din Filiaşi şi Colegiul „Ştefan Odobleja” din Craiova, cu 67, respectiv 66 de poziţii. Cu 54 de pretendenţi se înscrie Colegiul Tehnic Energetic din Craiova (54), iar cu 51 se înscrie şi Colegiul de Arte şi Meserii „Constantin Brâncuşi” din Craiova (51).

Cele mai puţine candidaturi vin de la unităţi de învăţământ liceal, care, de ani de zile, au procentaj infim de promovabilitate, unele dintre ele cu greu putând să prezinte o ofertă de elevi, indiferent de anul de absolvire, cu pretenţii: Liceul Tehnologic „Constantin Ianculescu” din Cârcea (1), Liceul Tehnologic „Ing. Ionete Aurelian ” din Malu Mare (5), Liceul Teoretic din Amărăştii de Jos (7) etc. Nu este ultima dată de înscriere, pe 27 iulie fiind data limită, după susţinerea corigenţelor de către elevii clasei a XII, după cum a precizat prof.  Monica Leontina Sună,  inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.