Handbal – turneu pregătitor JO: România, învinsă clar şi de Franţa! Urmează jocul cu Spania, astăzi, 16:45 (Digi Sport 2)

0
224

După înfrângerea la 11 goluri cu gazda Norvegia (21-32), pentru România a urmat un eşec la 6 goluri diferenţă, sâmbătă, cu Franţa, scor 18-24, în a doua partidă din cadrul ”Turneului Celor Patru Naţiuni” de la Ulstein.
Fără Neagu, din nou menajată, România s-a trezit condusă cu 1-10 în minutul 17! Singura reuşită a venit dintr-o aruncare de la 7 metri, fructificată de Eliza Buceschi la scorul de 7-0. Până atunci, România nici nu a aruncat la poartă, greşind mult în special pe faza de atac.
Primul gol din acţiune a venit abia în minutul 20 şi a fost înscris de Aurelia Brădeanu. Diferenţa de 6 goluri de la final a fost consemnată şi la pauză: 7-13.
În repriza a doua, România a încercat să mai salveze impresia pe care a lăsat-o în prima parte, dar a reuşit doar în câteva momente acest lucru, spre sfârşitul partidei. Franţa s-a desprins din nou la 8 “lungimi” (scor 16-8, min. 38), dar pe fondul unor intervenţii consecutive ale portarului Denisa Dedu naţionala a redus handicapul la 4 goluri (17-21, min. 54). Au urmat ale greşeli ale echipei în atac, astfel că Franţa a câştigat în cele din urmă cu 24-18. Aproape jumătate din aceste goluri le-a înscris pe contraatac, în urma greşelilor comise de tricolore.
România: Ungureanu, Dedu, Munteanu – Szucs 1, Brădeanu 2, Perianu 3, Ardean, Tiron, Manea, Zamfirescu, Tănăsie, Geiger 3, Buceschi 3, Chintoan 2, Vizitiu 3, Chiper 1. Antrenor: Tomas Ryde.
În celălalt meci al turneului, după succeul cu Franţa (21-17), Spania a trecut şi de Norvegia (28-26). Astăzi, România va înfrunta Spania, iar Norvegia pe Franţa.
România va juca contra Norvegiei şi Spaniei şi în grupa de la Olimpiadă (5-21 august), grupă din care mai fac parte Muntenegru, Brazilia şi Angola.