Premierul României, Florin Cîţu: “Domnul Pităroiu are planuri ambiţioase, iar eu îl voi susţine”

0
447

Candidatul Partidului Naţional Liberal la funcţia de primar al oraşului Filiaşi, Daniel Pităroiu, a prezentat programul său administrativ şi premierului României, Florin Cîţu. Prim- ministrul Cîţu i-a asigurat pe filieşeni, în timpul unei vizite la finalul săptămânii trecute, că Guvernul va aloca fondurile necesare pentru dezvoltarea localităţii, observând cu uşurinţă că multe domenii de activitate au fost lăsate în paragină de actuala administraţie locală.

 

Întâlnirea între filieşeni şi premierul Florin Cîţu a avut loc pe terenul viran pe care odată funcţiona casa de cultură a oraşului, însă administraţia locală a pus la pământ imobilul şi a uitat să mai investească într-o nouă clădire, lăsând localnicii fără posibilitatea de a participa la evenimente culturale. “Aveţi o şansă aici, la Filiaşi, aveţi o şansă în candidatul liberal, pentru că, dacă ştiţi şi dacă vă uitaţi în România, unde liberalii sunt primari, preşedinţi de consiliul judeţean, acolo sunt administraţii cu care ne mândrim. Ne uitam la Oradea, la Cluj, la Arad – peste tot unde a fost aplicată soluţia liberală se vede şi România se mândreşte cu aceste primării. De aceea vă spun că aveţi o şansă să aveţi un primar liberal, iar asta depinde doar de dumneavoastră, pentru că un primar liberal are o reţetă simplă: investeşte. Domnul Pităroiu are planuri ambiţioase, iar eu îl voi susţine să le realizaţi pe toate, dar doresc să începeţi cu unul foarte simplu şi foarte clar, cu această clădire, cu  această casă de cultură. Pe 28 iunie vă aştept la Guvern, să începem acest proiect, trebuie să acţionaţi repede, oamenii trebuie să vadă schimbarea. Este provocarea mea pentru dumneavoastră, pentru aceşti oameni, trebuie să aibă inceredere în dumneavoastră, dar pentru asta trebuie să livraţi. Începeţi cu această casă de cultură”, l-a sfătuit premierul României, Florin Cîţu, pe candidatul PNL la funcţia de primar al oraşului Filiaşi, Daniel Pităroiu.

 

Alimentarea cu gaze în satele aparţinătoare, o prioritate

 

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, se numără printre susţinătorii proiectelor administrative ale candidatului PNL la funcţia de primar al oraşului Filiaşi, Daniel Pităroiu. Acesta consideră că ultimii 15 ani nu au adus schimbări în viaţa locuitorilor şi că mulţi ar trebui să beneficieze de condiţii europene de trai, una dintre acestea fiind accesul la reţeaua de alimentare cu gaze naturale. “Îl susţin pe domnul Pităroiu, cred că e momentul schimbării şi în Filiaşi. Trec de aproape 15 ani prin Filiaşi şi văd că nu s-a schimbat nimic. Trec în fiecare săptămână, din 2006-2007 – în afară de drumul acesta care a fost reabilitat, dar nu are legătură cu primăria Filiaşi, în rest nu se vede nimic. Conducta de gaz de la Severin vine de la Filiaşi, nu ştiu să aveţi reţea de distribuţie de gaze. E cazul că toţi locuitorii din Filiaşi şi localităţile aparţinătoare să aibă acces la gaz natural, confortul oamenilor trebuie să fie prioritar. Trebuia să aveţi reţea de gaze, şi o să aveţi sigur, dacă avem grijă să nu mai fie un primar care nu este interesat. Evident că aveţi tot sprijinul meu ca să dezvoltăm reţeaua de gaze. De altfel, în PNRR reţeaua de gaze naturale este trecută pentru Oltenia, ca să nu mai zică nimeni că nu sunt bani pentru Oltenia în PNRR. Toată reţeaua de gaze naturale care va fi făcută, va fi făcută prin PNRR, în toate localităţile Oltenia. Tot noi, parlamentarii din Oltenia, am reuşit să impunem în buget bani pentru drumul Calafat – Lugoj, trebuie să legăm Oltenia şi de Est şi de Vest, tocmai pentru a atrage investiţii, pentru a avea locuri de muncă. Toate aceste lucruri se pot face numai cu sprijinul autorităţilor locale”, a precizat Virgil Popescu, ministrul Energiei.

 

Daniel Pităroiu: Viziunea mea este un Filiaşi al dezvoltării

 

Candidatul PNL la funcţia de primar al oraşului Filiaşi le reaminteşte filieşenilor că îşi doreşte ca la finalul mandatului său toţi locuitorii să poată spune că trăiesc într-o localitate europeană. Viziunea mea este un Filiaşi al dezvoltării, al creşterii şi prosperităţii. Un oraş pregătit să evolueze, o comunitate care să arate a fi una europeană, nu doar să pretindem că trăim la acelaşi nivel ca alte oraşe din Uniunea Europeană. Prioritatea mea este reprezentată de obţinerea finanţării din fonduri europene pentru proiectele publice propuse. Îmi doresc investiţii în toate domeniile, însă pentru un trai decent este necesar şi un loc de muncă decent. Creăm 200 de locuri de muncă pentru cetăţenii oraşului Filiaşi, în primele două luni de mandat, prin înfiinţarea Direcţiei Administrare Patrimoniu care va realiza 80% din lucrările Primăriei, excluzând astfel plăţile pentru prestarea acestor servicii de către firme externe. Locurile de muncă nou create vor fi distribuite în diverse sectoare de activitate, cum ar fi: personal pentru lucrările de asfaltare, pentru îngrijirea spaţiilor verzi, pentru serviciile de igienizare a subsolurilor blocurilor, pentru întreţinerea serviciului de iluminat public stradal, personal medical şi de îngrijire angajat la azilul de bătrâni, personal educaţional şi de îngrijire pentru after-school etc.Filieşenii care se confruntă cu probleme sociale vor avea oportunitatea să se reintegreze în câmpul muncii prin prestarea de activităţi comunitare remunerate cu suma de 100 lei/zi, în cadrul Serviciului Public Local. Acestea sunt doar o parte dintre proiectele mele concrete cu care mă prezint în faţa filişenilor. Îi aştept pe 27 iunie 2021 alături de mine, să fim parteneri în transformarea oraşului nostru într-o localitate cu adevărat europeană”, a conchis Daniel Pităroiu, candidatul PNL la funcţia de primar al oraşului Filiaşi.