Ziua lucrătorului de penitenciare, sărbătorită săptămâna viitoare

0
75

pmsPenitenciarul Craiova organizează în data de 28 iunie a.c, între orele 13.00 – 15.00, “Ziua Porţilor Deschise”.  Persoanele interesate (membrii de familie sau apartinatori ai persoanelor private de libertate, ONG-uri, institutii partenere şi reprezentantii societatii civile) vor putea vizita mai multe locuri  din incinta instituţiei şi se vor putea informa de la specialiştii care îi vor însoţi, cu privire la activităţile şi programele în care sunt angrenate persoanele private de libertate.

Accesul în unitate va fi permis în baza unui act de identitate valabil (carte de identitate, buletin de identitate, paşaport), persoanele vizitatoare urmând să se conformeze regulilor ce privesc accesul în locul de deţinere.  Persoanele cu vârsta sub 14 ani vor avea acces pe baza certificatului de naştere şi doar însoţite de persoane adulte.

În fiecare an, la 29 iunie, Administraţia Naţională a Penitenciarelor sărbătoreşte „Ziua lucrătorului de penitenciare”, sub patronajul spiritual al Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, ocrotitorii sistemului. Sediul Penitenciarului Craiova se află pe strada Vasile Alecsandri nr. 89.