Ion Prioteasa, ales de consilierii judeţeni în fruntea administraţiei

0
87

cjConsiliul Judeţean Dolj s-a întrunit ieri, în prima şedinţă de după alegerile locale din acest an şi a fost prezidată, aşa cum spune legea, de către decanul de vârstă, în persoana prof.Alexandru Brezniceanu, din partea PNL şi de cei mai tineri aleşi locali – Mihaela Popescu şi Sabina Calotă, din partea PSD.  Noii consilieri judeţeni, 37 la număr, 25 din partea social-democraţilor şi 12 liberali au depus jurământul şi au jurat că vor lucra doar în interesul cetăţeanului, care i-a trimis acolo.  

       Şedinţa de Consiliu Judeţean de ieri nu a mai fost una obişnuită, aşa cum erau celelalte. Zâmbetele erau forţate, încrâncenarea se citea pe faţa fiecăruia şi exista o mare tensiune. Se vedea clar că ceva nu a mers la negocieri… Consilierii liberali au fost nemulţumiţi prin faptul că nu s-a dat curs solicitării, de fapt nu au primit niciun răspuns la solicitarea prin care cereau posibilitatea ocupării în sală a aceloraşi scaune care le-au fost rezervate în mandatul trecut. “Am făcut o solicitare să ocupăm locurile pe care le avem de 20 ani şi acum ne trezim că sunt nişte suprapuneri de locuri. Vă aduc la cunoştinţă că la această şedinţă, din respect pentru ceea ce înseamnă cetăţeni ai judeţului Dolj, vom ocupa locurile din spate, iar de la următoarea şedinţă vom ocupa locurile pe fotoliile de pe holul instituţiei şi o să comunicăm prin curieri şi să ne trimitem bezele. Poate pentru cineva din afară acest aspect pare un lucru nesemnificativ, dar dumneavoastră, domnule preşedinte ştiti cât este de important…”, a subliniat Nicolae Giugea, preşedintele PNL Dolj. Prefectul judeţului Dolj, Sorin Răducan, a precizat că astfel de dispute pot fi soluţionate în viitoarele întâlniri ale Consiliului Judeţean iar misiunea sa este aceea de a constata prezenţa în plen. “Nu este atributul meu să fac aranjamente în sală, rolul meu este să constat dacă sunteţi prezenţi. Cred că ulterior această situaţie va fi rezolvată”, a subliniar Sorin Răducan. IMG_9098

Alina Tănăsescu şi Cosmin Vasile vor fi vicepreşedinţii CJDolj

       Singura propunere pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj a venit din partea PSD,  în persoana lui Ion Prioteasa, care se află astfel la cel de-al patrulea mandat. Propunerea a fost făcută de Alina Tănăsescu, liderul grupului PSD. Consilierii PNL s-au abţinut de la vot, considerând că au fost trataţi ca „nişte consilieri de mâna a doua”. „Din respect pentru preşedintele Ion Prioteasa, pentru experienţa domniei sale în administaţie, noi, PNL-ul nu face nicio propunere pentru funcţia de preşedinte de Consiliu Judeţean, dfar pentru că am fost trataţi ca nişte consilieri de mâna a doua nu vom vota, ne vom abţine”, a declarat prof. Nicolae Giugea, consilier judeţean, fost prefect de Dolj. În aceste condiţii, Ion Prioteasa a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean  Dolj cu un număr de 25 de voturi. Cu acelaşi număr de voturi au fost aleşi şi cei doi vicepreşedinţi, Alina Tănăsescu şi Cosmin Vasile.cj (2)