Indezirabilii au devenit oameni de bază la Craiova

1
86

Felix Grigore spune că îşi pune mari speranţe în Ferfelea şi Curelea, deşi în iarnă cei doi au fost trimişi la echipa a doua

În ciuda campaniei de transferuri precare şi a plecării căpitanului Pablo Brandan, managerul general al Universităţii, Felix Grigore, debordează de optimism. El spune că echipa nu mai are nevoie de întăriri, ci doar de promovarea unor jucători din pepiniera proprie. Deşi în iarnă clubul i-a trimis la echipa a doua pe Ferfelea şi Curelea, acum Felix Grigore ne spune că aşteaptă multe de la aceştia, iar Curelea ar fi unul dintre cei mai buni atacanţi din Liga I. „Ne-am propus ca obiectiv anul acesta o clasare între primele patru echipe, ceea ce presupune o participare în cupele europene anul care urmează. Noi i-am obișnuit pe suporteri cu multe transferuri. Numai că vara trecută am făcut multe pentru că era nevoie, doar ce promovasem. Acum spun că avem o echipă puternică, un grup foarte puternic, ne vom baza pe omogenitate și ne gândim să promovăm deja jucători din propria pepinieră. Pentru că avem nevoie de olteni în echipă, de jucători cu spirit de oltean, care să știe ce înseamnă Universitatea Craiova. Jucători care să fi crescut în spiritul acestui club. De asemenea, mizăm pe revenirile lui Ferfelea şi Curelea. Acesta din urmă este, în opinia mea, unul dintre cei mai buni atacanți din România în momentul actual. El a pierdut pregătirea de iarnă și s-a văzut în acest retur, a jucat puțin. Dar eu aștept foarte mult de la Curelea, la fel și de la Ferfelea”. Oficialul nu a ezitat să laude condiţiile oferite jucătorilor în cantonamentul din Austria şi programul de amicale: „Suntem adevărați profesioniști, lucrăm așa cum trebuie la acest club. Cu câteva luni în urmă am fost în Austria şi am văzut terenurile, hotelul, partea de piscină, de recuperare, pentru că Universitatea Craiova nu poate să aibă decât un cantonament la superlativ. Niciuna dintre echipele românești nu întâlnește adversari de asemenea calibru. Avem adversari foarte puternici, toate echipele sunt de cupe europene, încheind cu două jocuri extrem de puternice, în 1 iulie cu Ludogoreţ, iar pe 2 iulie cu Dinamo Kiev. Asta înseamnă că ne pregătim asiduu pentru începerea campionatului, astfel încât la startul noului sezon să fim în formă maximă”.

„Scouterii”  care l-au urmărit pe Popov nu l-au informat şi pe Cârţu?

Chiar dacă Universitatea a avut mari probleme în defensivă în retur, cu gafe în serie ale fundaşilor centrali, Felix Grigore e de părere că toţi stoperii sunt foarte buni şi că Popov se va impune greu în faţa celorlalţi, chiar dacă, spre exemplu, Avrămia a jucat doar la Liga a IV-a. Grigore îl contrazice pe Sorin Cârţu, care spunea că Popov nu a fost urmărit de cineva din club şi doar s-au primit doar referinţe de la Moţi, afirmând că sunt câteva luni de când bulgarul a fost monitorizat de anumiţi „scouteri” ai clubului: „Părerea pe care o am despre Popov este făcută în urmă cu câteva luni, când a fost urmărit la jocuri de scouterii clubului. Este un jucător cu experiență, un jucător bun, care trebuie să-și câștige locul de titular, pentru că avem acolo jucători foarte buni: Kay, Izvoranu, Acka, Avrămia. Mazarache este un tânar pe care încercăm să-l ajutăm să facă pasul de la liga a treia la liga întâi, depinde numai de el”.

Felix Grigore şi-a dat cu părerea şi despre viitorul echipei, respectiv echipa a doua şi grupele de juniori: „Victoria satelitului este arhisuficientă şi una și în deplasare, chiar dacă nu vor mai fi jucători de la echipa mare. Această promovare pe care ne-o dorim cu toții face parte din obiectivele clubului nostru, ne dorim să avem o a doua echipă la nivel de fotbal profesionist. Rezultatele sunt foarte bune la Centrul de copii și juniori, iar în anii următori ne propunem nu doar să jucăm finale, ci chiar să le câștigăm”.

1 COMENTARIU

  1. Felix Grigore din pacate abereaza,ori inca nu si-a dat seama ca nu a facut transferuri si are un lot subtire pentru lupta de evitarea retrogradarii,ori se pricepe la fotbal cam cat d-nul Mititelu!

Comments are closed.