Bawab: „Sper să mai vină jucători, fiindcă s-a văzut lipsa lui Brandan”

0
139

Atacantul iordanian a fost golgheterul echipei în campionatul trecut, în care a apucat să poarte şi banderola de căpitan al Ştiinţei

Thaer Bawab nu este printre cei mai activi jucători ai Universităţii în perioada de pregătire. Atunci când se lucrează mai puţin cu mingea iordanianul nu este prea fericit, fiind un mingicar recunoscut. Atacantul Științei abia așteaptă să treacă perioada de acumulări de la Fugen și să înceapă sezonul. „Este puțină plicitiseală, dar acesta este jobul nostru, suntem obișnuiți cu aceste perioade. În restul timpului stau pe internet cu familia, iar recent am început să mă uit la un serial. Sper ca zilele acestea cu antrenamente fizice să treacă cât mai repede. Asta e cea mai urâtă parte din fotbal: pregătirea din iarnă și din vară, dar ce să faci? Eu am 30 de ani deja și am trecut printr-o perioadă de 3 ani în care nu am făcut cantonamente. Se simte. Nu ne place mult să alergăm în aceste cantonamente, dar e foarte important după aia, pentru că ține tot turul” spune cu o sinceritate dezarmantă Bawab. Cel mai bun marcator al echipei din sezonul trecut, cu 9 goluri marcate, promite că va da mai multe goluri în campionatul viitor şi spune că va paria din nou cu Sorin Cârţu pe această temă. „Am vorbit cu nea Sorin să mai facem un pariu pe goluri, să vedem de barem punem. Golul e meseria atacantului, sper să ajung de data asta la cota pe care o stabilim, să nu mă schimbe ca data trecută, cum s-a întâmplat cu Clujul. În primul rând sper să fac o pregătire bună, și, ajutat de colegi, îmi doresc să depășesc cele 9 goluri de anul trecut. Va trebui să reușesc o performanță superioară. Mai ales că de data asta sunt de la începutul campioantului, nu ca sezonul trecut, când am venit pe parcurs” spune vârful iordanian.

Crede că e nevoie de un mijlocaş care să pună în valoare atacanţii

Iordanianul speră că se vor mai face achiziţii, deoarece echipa a suferit atunci când căpitanul Pablo Brandan a lipsit, din cauza suspendărilor, argentinianul fiind eliminat de 3 ori, sau a accidentării suferite la Chiajna, din cauza căreia a revenit abia în ultima etapă. „Nucleul, structura echipei există. A plecat acum Brandan, după cum știți, dar sper să mai aducă întăriri. Cel mai important e că grupul trebuie să fie la fel de puternic și vom încerca meci după meci să câștigăm pentru a ne batem acolo sus. Suntem un grup unit, cred că acesta a fost secretul nostru. Trebuie să rămânem la fel. Am avut și perioada aia mai slabă în retur, cauzată și de decizia UEFA. La unele jocuri s-a simțit la mijloc și lipsa lui Brandan. Ne-ar trebui un jucător să ne mai controleze, să ajute atacanții în ofensivă. Dacă se va aduce sau nu contează mai puțin, important este să rămână grupul puternic” a declarat atacantul de 30 de ani. Bawab regretă enrom că echipa nu a avut drept de joc în cupele europene: „Sincer, regret foarte mult. S-a simțit și în unele partide din retur. A fost o dezamăgire mare, ne doream mult să jucăm. Dar asta este, vom încerca anul acesta să fim cât mai buni și să ne clasăm pe primele locuri să jucăm în Europa”.