Județul Dolj este performant în atragerea fondurilor europene, multe școli și cadre didactice beneficiind de implementarea a numeroase proiecte prin programul Erasmus+.

0
4312

Departamentul de proiecte europene din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Dolj, a sprijinit de fiecare dată școlile în scrierea și depunerea proiectelor.

Prin organizarea Cercului pedagogic al Multiplicatorilor de Informație Europeană cu tema ”Exemple de bune practici în proiectele Erasmus+”, în data de 20 mai 2022, la Liceul ”Traian Vuia” Craiova, coordonat de inspector Ani Drăghici,unitățile de învățământ preșcolar, primar și gimnazial au avut oportunitatea să împărtășească experiența și rezultatele obținute prin derularea proiectelor Erasmus+. Reprezentanți ai unităților  școlare, Școala Gimnazială Nr. 1 Mârșani, Școala Gimnazială Teasc, Școala Gimnazială Ghindeni,  Liceul ”Charles Laugier”,  Grădinița cu program prelungit ”Sf. Ana”, Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Craiova, Liceul Voltaire, Liceul Tehnologic Auto Craiova, Palatul Copiilor, Colegiul Național ”Carol I”, Grădinița cu program prelungit ”Tudor Vladimirescu”, Grădinița cu program prelungit ”Piticot”, Grădinița cu program prelungit ”Traian Demetrescu”, Colegiul Național ”Frații Buzești”, Școala Gimnazială ”Constantin Gheorghiță” Podari, Școala Gimnazială ”Gheorghe Bibescu” Craiova, C.S.E.I. ”Sf. Vasile”, Grădinița cu program prelungit ”Pheonix”, Școala Gimnazială ”Înv. M. Georgescu”Celaru, Școala Gimnazială Țuglui, Școala Gimnazială Pielești, Grădinița cu program prelungit ”Petrache Poenaru”, Școala Gimnazială ”Mihai Viteazul” Craiova, au prezentat diseminări ale proiectelor  Erasmus+ derulate în perioada 2019-2022.

Doamna inspector Ani Drăghici a apreciat efortul colegilor și a oferit sprijin pentru implementarea cu succes a proiectelor și inovațiilor aduse prin acestea. ”În cadrul județului nostru, am sprijinit CJARAE Dolj să construiască un consorțiu format din școli din mediul rural pentru a introducemetode moderne în procesul didactic de predare-învățare-evaluare și pentru a crește incluziunea copiilor dezavantajați”, a menționat inspectorul pentru proiecte educaționale.

Domna Ciobanu Daniela, managerul consorțiului din partea CJRAE Dolj, a prezentat rezultatele frumoase obținute de cadrele didactice prin aplicarea metodelor și instrumentelor învățate în cadrul cursurilor de formare organizate prin Programul Erasmus + în Cipru și Malta, având ca partener Asociația Edu2Grow Portugalia.

”24 de cadre didactice de învățământ preșcolar și primar din școlile gimnaziale de la Teslui, Coșoveni, Pielești, Lipovu, Ghindeni, Daneți, Podari, Țuglui, Teasc și Melinești, precum și de la Grădinița cu program prelungit ”Petrache Poenaru”, Grădinița cu program prelungit ”Phoenix” și Grădinița cu program prelungit ”Sf. Ana”, au învățat în cadrul mobilităților să foloseascăinstrumente și jocuri educaționale nonformale atractive pentru copii.  Din acest an școlar s-a alăturat consorțiului și Grădinița cu program prelungit ”Tudor Vladimirescu” din Craiova ca partener expert ce susține școlile din mediul rural în implementare. Proiectul coordonat de CJRAE Dolj va oferi șanse de învățare internațională pentru cadre didactice din învățământul rural doljean până în 2027” a precizat doamna Elena Cocoș, director CJRAE Dolj.