„Gaudeamus Quartet”, în recital la Craiova

0
149

Luni, 27 mai 2019, de la ora 19.00, Gaudeamus Quartet, de la Filarmonica Brașov – Lucia Neagoe (vioară), Raluca Irimia (vioară), Leona Varvarichi (violă), Ștefan Neagoe (violoncel) – susține un recital pe scena Filarmonicii „Oltenia” din Craiova. În program: Vibrații de Roman Vlad, Cvartetul nr. 6, „Axis” de Dan Dediu, Sonorități din flori albastre de Ulpiu Vlad, Pas de quatre de Adrian Pop, Cvartetul nr. 5 de Adrian Iorgulescu. Preţ bilet: 20 lei.

Gaudeamus Quartet a luat ființă în anul 1986 la Iași, unde a beneficiat de îndrumarea renumitului Cvartet Voces. Prima apariție în fața publicului brașovean a avut loc în anul 1988, când a obținut Premiul I la Concursul de interpretare pentru cvartete studențești, din cadrul Festivalului Internațional de Muzică de Cameră – ediția a XIX-a. Au urmat și alte concursuri naționale și internaționale, în palmaresul Gaudeamus Quartet fiind incluse: Premiul Special al Juriului la Concursul Internațional de Cvartet de Coarde, Mozart – Salzburg, Austria (1995), Premiul al II-lea la Concursul Internațional de Muzică de Cameră, Vincenzo Bellini – Caltanisseta, Italia (1995), Marele Premiu – Rovere d’Oro la Concursul Internațional de Muzică de Cameră – San Bartolomeo al Mare, Italia (2000) ș.a.

Artiștii Gaudeamus Quartet s-au perfecționat la cursuri de măiestrie din Marea Britanie cu Hugh Maguire (prim violonist al Cvartetului Allegri) și cu membri ai Cvartetului Alban Berg. De asemenea, au lucrat la Salzburg cu Walter Levin (prim violonistul Cvartetului La Salle), la Londra cu membri ai Cvartetului Amadeus și cu Milan Skampa (membru al Cvartetului Smetana). Au fost invitați, pentru două sezoane consecutive – Quartet in Residence – să susțină concerte săptămânale la Jubilee Hall din Aldeburgh, United Kingdom (perioada februarie-martie 1997 și 1998). Repertoriul cvartetului este impresionant, cuprinzând peste 200 de lucrări.