Viorel Ştefan, ministrul Finanţelor nu va fi chemat în Parlament

0
67

PNL a solicitat, ieri, pentru a doua oară ca ministrul Finanţelor,Viorel Ştefan, să fie invitat, în Parlament, la Ora Guvernului, pentru a dezbate sustenabilitatea legii salarizării, însă, Biroul permanent a respins prin vot solicitarea liberalilor, a declarat, Ioana Bran, la finalul şedinţei Bp.

Viorel Stefan, propus pentru functia de ministru al Finantelor Publice, este audiat in cadrul comisiilor de specialitate ale Parlamentului, miercuri 4 ianuarie 2017. ALEXANDRA PANDREA / MEDIAFAX FOTO
Viorel Ştefan

„În cadrul Biroului Permanent a fost respinsă solicitarea din partea grupului parlamentar PNL privind Ora Guvernului, din data de 29 mai, luni. Aceştia au solicitat să fie invitat ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan, tema propusă a fost <<Sustenabilitatea financiară a implementării legii salarizării personalului plătit din foncuri publice>>. În urma votului această solicitare a fost respinsă”, a declarat secretarul PSD al Camerei Deputaţilor, Ioana Bran.

      Ioana Bran a afirmat că membrii Biroului Permanent a decis că legea salarizării bugetare trebuie dezbătută în cadrul Comisiei de buget, finanţe, unde sunt prezenţi reprezentanţi tuturor partidelor politice, „Ora Guvernului fiind un timp mult prea scurt pentru a dezbate această temă”. Nu a fost exclusă posibilitatea ca ministrul Finanţelor să participe la dezbateri înaintea votului final, a spus Ioana Bran, afirmând că legea „abia a intrat în Camera Deputaţilor” şi nu are încă „o formă finală” care să poată fi dezătută concret.

       Liberalii au solicitat şi în urmă cu o săptământă ca Viorel Ştefan să fie invitat la Ora Guvernului, însă, Biroul Permanent a respins solicitarea argumentând că ministrul a fost invitat şi luna trecută, în Parlament.