Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, l-a primit astăzi la Bruxelles pe ministrul finanţelor publice, Viorel Ştefan. Cei doi înalţi oficiali au discutat despre stadiul implementǎrii politicii de coeziune în România.

0
69

cretu_stefanÎn cadrul întâlnirii, comisarul european a subliniat rolul capital al politicii de coeziune în dezvoltarea ţǎrii: ,,Mai mult de jumǎtate din totalul bugetului de investiţii publice este reprezentat de fonduri europene şi, în aceste condiţii, este esenţial ca aceste fonduri sǎ fie investite într-o manierǎ strategicǎ şi în concordanţǎ cu prioritǎţile de investiţii ale României. Domnul ministru de finanţe, Viorel Stefan, m-a asigurat de existenţa resurselor necesare cofinanţǎrii naţionale pentru a facilita implementarea proiectelor.

Totodatǎ, cu scopul de a eficientiza acest proces, înaltul oficial european a indicat nevoia întǎririi capacitǎţii administrative a beneficiarilor şi susţinerea lor în dezvoltarea de proiecte mature. ,,România are nevoie de proiecte de bunǎ calitate şi pentru aceasta sunt necesare proceduri simplificate şi o capacitate administrativǎ consolidatǎ. Serviciile din subordinea mea sunt întotdeauna pregǎtite sǎ ofere asistenţǎadministraţiei naţionale“, a mai declarat Corina Creţu.