Absolvenţii de la „Drept”, un pas în faţă pentru obţinerea „paşaportului” juridic

0
498

Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova şi-a premiat cei mai merituoşi studenţi, din „Promoţia 2016”, pe ambele specializări ale instituţiei de învăţământ superior – „Drept” şi „Administraţie Publică”.

drept 1„Aula Magna” , a Facultăţii de Drept, din cadrul Universităţii din Craiova, a fost asaltată de studenţii şi masteranzii Promoţiei 2016, care au venit însoţiţi de părinţi şi de prieteni, pentru a semna şi a obţine diploma de „licenţă”, respectiv pe cea de „master”. Diploma de „licenţă” în „drept” reprezintă „paşaportul” pentru profesiile juridice, ale tinerilor care doresc să practice avocatura, magistratura, activităţi de notariat sau de executare judecătorească. „Este un moment solemn, încărcat de emoţie. Primiţi Diploma de licenţă şi trebuie să o cinstiţi cum se cuvine, pentru că este a Facultăţii de Drept din Craiova. Este facultatea din România cea mai cunoscută în Europa, atât prin lucrările sale, cât şi prin maniera de colaborare. Dacă aveţi un astfel de „permis”, puteţi „călători” cu succesprin cele 20 de profesii juridice şi cvasi-juridice ”, a precizat Academician, Prof. Univ.Dr.  Ion Dogaru. „Decanul de onoare” al Facultăţii de drept din cadrul Universităţii Din Craiova.

Tineri care ne dau speranţe

dreptÎn cadrul ceremoniei au fost acordate 373 diplome de „Licenţă”, şi 193 diplome de „Master”, din Promoţia 2016. Au fost acordate şi două diplome de „Excelenţă”, pentru rezultate foarte bune la învăţătură şefilor de promoţie de la specializările din „licenţă”. Astfel, la „Drept”, premiantul este Nicolae Cărăuş, iar la „Administraţie publică” laurii au mers la  Diana Teculescu, ambii şefi de promoţie. „Sunt fericită şi emoţionată în acelaşi timp. Au fost patru ani minunaţi, în care am învăţat mult şi am experimentat şi mai mult. Urmează un drum nou, mai dificil , dar consider că sunt pregătită pentru a-mi îndeplini dorinţele profesionale” , a mărturisit una dintre licenţiate,  Andreea Moruntale. La rândul său,  Bogdan Pănoiu, absolvent al Facultăţii de Drept a Universităţii din Craiova şi auditor de justiţie în cadrul Institutului Naţional al Magistraturii (INM), a precizat : „Am pus în practică cele învăţate pe parcursul anilor de facultate, precum şi experienţa acumulată la competiţia „Hexagonului Facultăţilor de Drept”, am avut în vedere îndrumările profesorilor mei şi am reuşit să intru la examenul INM chiar în anul absolvirii, dar şi în Baroul Bucureşti. Am ales magistratura şi vreau să devin procuror”. Tineri deştepţi care pot aduce schimbarea şi, unii dintre ei, chiar o fac…