Șase migranți ascunși într-un camion descoperiți la PTF Calafat

0
65

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat au descoperit, ascunşi în compartimentul marfă al unui camion, şase migranţi care încercau să intre ilegal în România. Nu aveau documente asupra lor și nu vorbeau nici o limbă de circulație internațională, astfel că nu s-a stabilit de unde sunt, fiind returnați pe teritoriul Bulgariei.

Potrivit reprezentanților Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Dolj, în cursul zilei de joi, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui camion marca Daf, cetăţeanul ceh Pavel K., în vârstă de 50 de ani. În urma controlului amănunţit făcut în mijlocul de transport, poliţişti de frontieră români şi bulgari au descoperit, în compartimentul marfă, şase persoane de sex masculin. Şoferul autocamionului a declarat că bărbații s-au ascuns în mașină fără ca el să cunoască acest lucru.

Asupra celor şase migranţi nu au fost descoperite documente de identitate şi pentru că nu vorbeau nici o limbă de circulaţie internaţională, polițiștii nu s-au putut înțelege cu ei să afle din ce țară sunt.

“Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, bărbaţii au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, a precizat comisar șef Romică Ivănoiu, purtătorul de cuvânt al STPF Dolj.