Minorul care a lovit intenționat un polițist cu mașina, plasat sub control judiciar

0
196

Cristi Piță, tânărul în vârstă de 16 ani, din Craiova, care a vrut să treacă intenţionat cu maşina peste un poliţist, ar putea ajunge în arest la domiciliu. Judecătorii de la Tribunalul Dolj i-au înlocuit, ieri, măsura arestării preventive cu arestul la domiciliu, însă hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată de procurori la Curtea de Apel Craiova. Minorul a fost trimis în judecată, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj pentru ultraj combinat cu tentativă de omor şi conducere fără permis și tot ieri instanța a amânat pentru 3 mai pronunțarea asupra legalității rechizitoriului.

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât, ieri, să-l plaseze în arest la domiciliu pe Cristi Piță, minorul de 16 ani, din Craiova, acuzat de ultraj și conducere fără permis: „Înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpatului PIŢĂ CRISTI, măsură dispusă prin încheierea nr. 11/22.01.2018 a judecătorului de drepturi si libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj, cu măsura arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri. Inculpatul Piţă Cristi are obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte situat în Craiova, fără permisiunea organului judiciar în faţa căruia se află cauza. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu contestație în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţă camerei de consiliu, azi, 23.04.2018”, se arată în încheierea de ședință a instanței. Tot ieri, instanța a amânat pentru data de 3 mai a.c. pronunțarea asupra legalității rechizitoriului.

Reamintim că, pe 21 ianuarie a.c., seara, în jurul orei 23.00, depistat în trafic, la volanul unui Opel, Cristi Piță, de 16 ani din Craiova, a refuzat să oprească la semnalele oamenilor legii, fiind urmărit pe mai multe străzi din oraș. La un moment dat, pe strada „Nanterre”, un echipaj de la Secția 3 Craiova i-a ieșit în față tânărului, „agenţii Sîrbu Marian şi Lupu Dănuţ au poziţionat autospeciala pe mijlocul părţii carosabile pentru a bloca deplasarea autoturismului Opel, condus de inculpat, care era urmărit de celelalte două echipaje, iar agentul Lupu Dănuţ a coborât şi i-a făcut semnal de oprire conducătorului auto. În momentul când s-a apropiat de echipajul de poliţie, deşi a observat semnalul făcut de agent, inculpatul Piţă Cristi a accelerat şi l-a lovit cu autoturismul pe agentul Lupu Dănuţ Florea, care a fost proiectat ulterior pe capota autoturismului de serviciu, după care inculpatul şi-a continuat deplasarea pe mai multe străzi din mun. Craiova până când autoturismul său a fost blocat şi imobilizat de echipajele care îl urmăreau, în parcarea din spatele blocului O15, situat pe strada Spaniei”, au reţinut procurorii în rechizitoriul prin care s-a dispus trimiterea în judecată a minorului. Cristi Piţă şi-a abandonat maşina, a fugit pe jos, printre blocuri, însă oamenii legii l-au prins. A fost reţinut, iar pe 22 ianuarie a fost arestat preventiv.