Patru spaţii din Pieţe, scoase la vânzare

0
94

Patru spaţii comerciale, situate în pieţele din Craiova, vor fi scoase la licitaţie pentru a fi închiriate. Aleşii locali trebuie să voteze, mai întâi, studiile de oportunitate şi documentaţiile de atribuire, umnând ca SC Pieţe să organizeze licitaţia.  

piataCele patru spaţii comerciale se găsesc două în Piaţa Centrală şi celelalte două în Piaţa Big din cartierul Craioviţa Nouă. Primele două au o suprafaţă mai mare – 12,53 metri pătraţi, iar celelate sunt spaţii de mai mică întindere – 4,43 metri pătraţi, respectiv 3,73 metri pătraţi. La solicitarea SC Pieţe şi Târguri SRL, societatea care administrează pieţele, autorităţile locale propun, la rândul lor, aleşilor locali să aprobe scoaterea la licitaţie pentru închiriere a celor patru spaţii comerciale, pe o perioadă de patru ani.

Spaţiile se închiriază pe patru ani

            Prin proiectul de hotărâre, aflat pe ordinea de zi, se aprobă studiile de oportunitate în vederea închirierii spaţiilor, precum şi documentaţiile de atribuire a contractelor de închiriere. Preţul minim de pornire al licitaţiei se stabileşte în conformitate cu Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Craiova nr.216/2016, referitoare la aprobarea tarifelor pentru utilizarea locurilor publice sau private din pieţele municipiului Craiova, pentru anul 2017.

            Aleşii locali împuternicesc administratorul SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL să organizeze procedura de închiriere prin licitaţie publică şi să semneze contractele de închiriere a spaţiilor comerciale. Primarul municipiului Craiova, prin aparatul de specialitate, va duce la îndeplinire prevederile hotărârii, se mai precizează în proiectul de hotărâre.