Concert de muzică folk, country şi pop-rock

0
92

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” vă invită astăzi, începând cu ora 18.00, la un concert de muzică folk, country şi pop-rock susținut de „Theea Sarah & Friends”. Solistă este Sarah Nicorescu, o adolescentă de 16 ani, elevă în clasa a IX-a la Colegiul National „Fraţii Buzeşti” din Craiova. Tânăra a început studiul chitarei clasice la vârsta de 10 ani, însă după un an a abandonat şi a început să abordeze stilul pop-rock, uneori cu influente country.

În ciuda vârstei, munca şi talentul lui Sarah au fost recompensate cu diferite ocazii. A câștigat mai întâi Premiul al III-lea la „Oltenia Star”, pentru ca, la 13 ani, să obțină Premiul I la creaţie şi la interpretare la Festivalul „Vreau să cânt”, organizat de Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova.

A mai fost distinsă în anul 2013 cu Premiul I la creaţie şi interpretare la Festivalul Naţional „Vlahia” de la Moeciu de Sus, Premiul „Cea mai buna voce rock” la Festivalul Naţional „Dor de munte” de la Peştera şi Premiul Consiliului Judeţean Alba la Festivalul de muzică folk „Ziua de mâine” de la Alba Iulia, iar în anul 2014 cu Premiul I la Festivalul folk „Poarta Sărutului” de la Târgu Jiu, Premiul Radio România Actualităţi la „Festivalul Castanilor” de la Ploieşti şi Premiul I la Festivalul „Vreau să cânt” (interpretare muzicală), organizat de Casa de Cultură „Traian Demetrescu”.

 Sarah Nicorescu are până în prezent 16 compoziţii proprii, a cântat alături de Alexandra Ungureanu şi trupe precum Compact, Foişorul de Foc și Publika. A fost prezentă cu recitaluri la Zilele Craiovei, ediţiile din 2012, 2013 și 2014. Muzica tinerei va fi însoțită astă-seară de momente de dans modern, cu Anca şi Alexandra. Intrarea publicului este liberă.