Bibliotecarii doljeni se reunesc, astăzi, la Craiova, la conferința anuală

0
280

Bibliotecarii din cele 87 de biblioteci publice din judeţul Dolj sunt așteptați astăzi la Craiova pentru a participa la conferința anuală organizată de Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”. Evenimentul se desfășoară în Sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, cu începere de la ora 10.30. Bibliotecarii au ocazia să prezinte în fața colegilor de breaslă realizările profesionale, dar şi să dezbată teme de interes legate de promovarea profesiei.

La conferință participă reprezentanți ai Clubului „Rotaract” Craiova, ai Clubului „Rotary Craiova Probitas”, ai Asociației ARTI Craiova și Librărie.net. Invitată este și trupa de teatru de amatori „Cutezătorii” a Bibliotecii Județene, care îi va bucura pe bibliotecari cu o reprezentație a piesei de teatru „Cheful suprem”, de Tudor Mușatescu.

De asemenea, va fi deschisă și o expoziție de carte reunind lucrări de o inestimabilă valoare pentru literatura universală din toate timpurile, dedicată Zilei Mondială a Cărții și a Dreptului de Autor și Zilei Bibliotecarului (23 aprilie). Între titluri se regăsesc „Sonete și poeme” (Editura „Minerva”, București, 1974), „Teatru” (Ed. Mondero, București, 1999) și „Tragedies” (Everyman’s Library, London, 1992), de W. Shakespeare, „Don Quijote de la Mancha” de Miguel de Cervantes (Ed. „Hyperion”, Chișinău, 1993), „Lolita” de V. Nabokov (Universal Dalsi, București, 1994) ș.a.