Pachete de alimente, cumpărate din bugetul Craiovei

0
130


Timp de șase zile, începând de astăzi, Primăria Craiova începe să distribuie pachetele cu alimente oferite din fondurile bugetului local.

Pachetele conţin 2 litri ulei, 2 kg zahăr, 2 kg  făină, 1 kg orez, 1 kg mălai și sunt oferite pentru cinci categorii defavorizate, și anume persoanelor cu handicap, şomerilor care beneficiază de indemnizaţie de şomaj sau care se află în căutarea unui loc de muncă, pensionarilor cu venituri cumulate până la 500 de lei pe lună, persoanelor beneficiare de venit minim garantat și persoanelor fără venituri care au vârsta peste 60 de ani. Autoritățile locale au anunțat că distribuirea acestor produse alimentare se face în funcţie de listele transmise de către Casa Judeţeană de Pensii Dolj, D.G.A.S.P.C. Dolj, A.J.O.F.M. Dolj, listele fiind întocmite și în baza cererilor depuse de persoanele fără venituri cu vârsta peste 60 de ani şi lista persoanelor beneficiare de venit minim garantat aflate în evidenţa autorităţii locale.

Distribuția se face în ordine alfabetică

Distribuţia alimentelor se face în spaţiul care aparţine Camerei de Comerţ – Centrul Expozițional Transfrontalier, situat în incinta RAT Craiova, de pe Calea Severinului nr. 23A, de luni până sâmbătă, între orele 8.00 și 16.30. Primăria Craiova a făcut și o planificare alfabetică, pe șase zile, după cum urmează: pe 24 aprilie de la litera A la C; pe 25 aprilie de la litera D la H; pe 26 aprilie de la I la M; pe 28 aprilie de la litera N la P; pe 29 aprilie de la R la Ş; pe 30 aprilie de la litera T la Z.

Pentru a putea ridicarea alimentelor, titularul trebuie să se prezinte cu acte doveditoare în acest sens, cum sunt buletinul sau cartea de identitate, cuponul de pensie din ultima lună de plată (pentru pensionari), carnetul de evidenţă vizat la zi sau adeverinţă eliberată de AJOFM Dolj (pentru şomeri) sau certificatul de încadrare în grad de handicap, în original (pentru persoanele cu handicap).