Ion Prioteasa şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al PSD Dolj

7
136

Ieri, Ion Prioteasa şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD Dolj. Acesta a spus că gestul vine ca răspuns la „campanie perfidă de obturare a imaginii mele publice, de desconsiderare a atribuţiilor pe care le aveam, în temeiul statutului partidului”, asta după ce în urmă cu numai un an era considerat „preşedintele de consiliu judeţean cotat cu cel mai mare grad de încredere (81%) dintre preşedinţii consiliilor judeţene din ţară”. Ion Prioteasa a ţinut să precizeze că nu a fost împins sau forţat să ia această decizie şi nici nu a fost şantajat, aşa cum s-a încercat să se inducă opiniei publice, şi că nu va pleca europarlamentar la Bruxelles, rămânând preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj pentru următorii trei ani.

Ion Prioteasa

Preşedintele PSD Dolj, Ion Prioteasa, a spus că a ales să facă declaraţia de presă pentru a aduce câteva precizări legate de ceea ce s-a întâmplat în ultimul timp, pentru că s-a vorbit mult de persoana sa şi, implicit, de funcţia politică pe care o deţine în cadrul PSD Dolj «Am să încep cu Congresul PSD, de la Bucureşti, care, aşa cum s-a văzut şi s-a comentat îndelung, a adus două funcţii de vicepreşedinte pentru organizaţia judeţeană Dolj. Eu nu am câştigat funcţia de vicepreşedinte pentru care am candidat. Dar era şi dificil, din punct de vedere tehnic, ca o organizaţie judeţeană, indiferent de potenţialul ei exprimat la ultimele alegeri locale şi parlamentare de anul trecut, dar şi în alte împrejurări, să aibă trei vicepreşedinţi în Biroul Central al PSD. De altfel, ţinta mea a fost funcţia de vicepreşedinte regional şi nu cea de vicepreşedinte la nivel naţional al PSD. Nu cred că mai este vreo noutate pentru nimeni faptul că în cadrul organizaţiei Dolj a PSD există de mai multă vreme neînţelegeri, disfuncţionalităţi care au slăbit unitatea echipei, discuţii transmise şi la nivelul conducerii centrale a PSD de anumite persoane interesate să creeze aparenţa unor noi centre de putere în filială. Fac o precizare strictă: primisem acordul conducerii PSD să mă ocup de organizarea Conferinţei Judeţene de Alegeri, cum era şi firesc, având în vedere funcţia pe care o deţin. Apoi, principiul „echipa câştigătoare nu se schimbă”, evocat duminică seară chiar şi de preşedintele PSD, prim-ministrul Victor Ponta, nu avea cum să fie desconsiderat la Dolj. Surpriza a fost descumpănitoare, în sensul recomandării de a găsi o soluţie amiabilă, adică neconvulsivă, prin care să eliminăm posibilitatea depunerii a două candidaturi pentru preşedinţia organizaţiei judeţene, pentru că exista posibilitatea fracţionării acesteia. Calea de compromis însemna ca unul să rămână la judeţ, iar celălalt să candideze la funcţia de vicepreşedinte pe regiune, cu susţinerea deplină a delegaţilor din Dolj şi înţelegerea de rigoare, conform uzanţelor, în astfel de împrejurări. Acesta a fost şi motivul pentru care s-a decis amânarea organizării de alegeri la Dolj. Mai clar, având mandatul de vicepreşedinte dobândit la Congresul PSD, urma să apar în plenul Conferinţei de Alegeri şi să renunţ la funcţia de preşedinte PSD Dolj, obţinută statutar. Ce s-a întâmplat în „laboratoarele strategice” nu am idee, dar ştiu deznodământul, aşa cum îl ştiţi şi dumneavoastră», a spus Ion Prioteasa.

„De mai multă vreme a fost declanşată o campanie perfidă de obturare a imaginii mele publice”

Liderul social-democrat s-a arătat încă nedumerit de motivul pentru care „i s-a recomandat” să candideze la funcţia de vicepreşedinte naţional şi nu pentru cea la nivel regional: „Ceea ce pot să afirm în faţa dumneavoastră cu acest prilej este că organizaţia PSD Dolj – de la alegerile locale din vara anului 2008, când am învins un reprezentant marcant al PDL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, până în iarna trecută, la alegerile parlamentare – a obţinut sistematic rezultate peste media pe ţară a celorlalte organizaţii social-democrate. Mai mult, nu mai departe de acum un an, eram considerat preşedintele de Consiliu Judeţean cotat cu cel mai mare grad de încredere (81%) dintre preşedinţii consiliilor judeţene din ţară. Practic, de mai multă vreme a fost declanşată o campanie perfidă de obturare a imaginii mele publice, de desconsiderare a atribuţiilor pe care le aveam, în temeiul statutului partidului, făcându-se resimţite centre de putere la nivelul conducerii organizaţiei judeţene Dolj, care au procedat, fără nicio consultare colegială, la numiri de oameni în funcţii de decizie la nivelul serviciilor deconcentrate, generând confuzie”.

„Rămân preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj pentru următorii trei ani”

Pentru a nu rupe Organizaţia Judeţeană a PSD Dolj, Ion Prioteasa, a afirmat că singura soluţie este aceea de a demisiona din funcţia de preşedinte de partid, mulţumindu-le primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor de organizaţii locale şi militanţilor pentru sprijinul acordat în toţi aceşti ani. „În aceste circumstanţe înţeleg să procedez, în singura manieră cu putinţă, care să evite ruperea organizaţiei judeţene la a cărei unitate, coerenţă şi forţă, am participat nemijlocit. De aceea cred că singura soluţie, în momentul de faţă, este demisia din funcţia de preşedinte al organizaţiei Dolj a PSD, rămânând un simplu membru de partid. Le mulţumesc primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi organizaţiilor locale ale PSD, tuturor militanţilor noştri, care m-au sprijinit în tot demersul meu constructiv şi care mi-au trimis mesaje de încurajare în ultima vreme, chiar şi astăzi. În continuare o spun cu toată hotărârea că această decizie îmi aparţine în exclusivitate. Nu sunt împins sau forţat să iau această decizie şi nici nu sunt şantajat sau şantajabil, cum se încearcă a se induce opiniei publice. De asemenea, nu mă duc europarlamentar la Bruxelles, ci rămân preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj pentru următorii trei ani. Le sunt dator celor aproape 200.000 de doljeni care m-au creditat cu votul lor în urmă cu un an, urmând să mă aplec şi cu mai mare forţă asupra problemelor reale, de interes pentru judeţ şi pentru administraţiile publice locale. Rămân devotat partidului şi construcţiei politice pe care am reuşit s-o creăm în judeţul Dolj”, a mai spus Ion Prioteasa.

„Doresc ca nimeni să nu lege demisia mea de rezultatul alegerilor din cadrul Congresului”

În finalul declaraţiei politice, Ion Prioteasa a afirmat că demisa sa nu este legată în nici un fel de rezultatul alegerilor din cadrul Congresului, unde a fost o competiţie în care fiecare candidat merita să câştige: „În calitatea mea de preşedinte al organizaţiei Dolj a PSD, una dintre cele mai puternice la nivelul ţării, demisionez din această funcţie cu regretele de circumstanţă, nedorind să complic jocurile de culise orchestrate de oameni ahtiaţi de efemera putere politică. Doresc ca nimeni să nu lege demisia mea din funcţia de preşedinte al PSD Dolj de rezultatul alegerilor din cadrul Congresului partidului. A fost o competiţie şi, aşa cum am spus-o înainte de a mă înscrie în cursă, fiecare dintre cei care şi-au depus candidatura meritau să câştige”.

7 COMENTARII

  1. Era şi cazul, nea Ioane. Lăsăm la o parte faptul că, şpe vremea când lucrai la Jiul turnai din greu la securitate, dar nu ştiu de unde ai căpătat aura asta de înţelept, de doct, de poliglot şi câte altele, când eşti, doar, un biet om de rând. Dă-te la fund că-ţi stă mai bine.

  2. Ce s-ai faci nea Nelutule “vine o vreme vine cheama”vorba poetului. De retinut :fiecare pasare pe limba ei piere! asa ca vine vremea si pt “baietel dar si pt. “fetita cu zulufi”dar cu capsorul cam gol pe dinauntru!

  3. Felicitări domnule Prioteasa pentru lucrurile bune pe care le-ați făcut, pentru forța,decența și distincția politică,din păcate, din ce în ce mai rare la noi. Capul sus, pentru că aveți de ce să fiți mândru,mai avem multe așteptări de la dumneavoastră. De-al de ghiță ar trebui să vorbească doar în preajma Crăciunului,…în rest ar trebui să tacă inteligent…

  4. i s-a acordat in tot judetul peste 80%din voturi,voturi venite in cea mai mare proportie de la membrii PSD,membrii care ulterior ia desconsiderat,a colaborat mai mult cu primarii PNL,si-a renegat proprilul electorat in Dolj,nu ia ajutat cu nimic,primarii PNL alesi,au calcat in picioare membrii PSD,nici macar la ajutorul social nu au avut acces,in primarii au fost angajati pe perioada de 3 luni,diverse persoane care nu fac nimic,decat semneaza pe stat sumele care le primesc,si le impart cu superiorii(cu ei au castigat si alegerile din vara 2012)bani dati din impozitele date de locitori,cu truda.Primari analfabeti,care s-au imbogatit in 4 ani de mandat,si care nu au facut nimic ptr.cetateni .
    Banul public,banul oficialitatilor din primarii.(aviz primarului,economist Mircea Marinel Guta,CALFAT,dosare la DND,)

  5. Este pacat de acest om de omenie pentru ceea ce a patit, dat ceea ce i se intampla este din cauza cumnatului sau Petre Petrescu. Acest fermier de carton, ahtiat dupa putere si bani. Oare mai gaseste vreun farier de primar pe care sa l prosteasca sa concesioneze izlazurile?

  6. Desi nu simpatizez cu PSD trebuie sa spun ca-l apreciez pe acest om , considerandu-l incomparabil, mai valoros decat tinerii firfizoni, care, impreuna cu Olguta Vasilescu (maaaaare dezamagire) l-au lucrat miseleste.Se pare ca e vremea maimutoilor dati cu gel, a nepotismelor si manevrelor ordinare.Prioteasa e de un alt calibru iar decizia pe care a luat-o merita tot respectul.PSD-ul a pierdut un atu si s-a pricopsit cu o gasca de maimutoi strambi, gelati si chiori!

Comments are closed.