Încă 30 de zile de arest pentru Siclitaru

0
113

Magistraţii Judecătoriei Craiova au dispus, ieri, prelungirea arestării preventive a lui Florin Iulian Siclitaru, craioveanul de 24 de ani care, la volanul unui autoturism marca Mercedes, a ucis doi tineri de 20, respectiv 21 de ani, din municipiu, în ultima zi a lunii martie. Întâmpinat pe scările Judecătoriei de părinţii lui Cosmin Băbălău şi de câţiva prieteni ai celor doi tineri care i-au căzut victime, Siclitaru n-a spus nimic, a mers direct în camera de consiliu, propunerea procurorilor de prelungire a arestării judecându-se cu uşile închise. Siclitaru este cercetat pentru ucidere din culpă cu consecinţe grave, întrucât a făcut două victime şi părăsirea locului faptei fără încuviinţarea organelor judiciare. 

Florin Iulian Siclitaru a fost arestat preventiv pe 1 aprilie a.c., la o zi după ce a provocat un accident mortal pe Calea Bucureşti din Craiova, în urma căruia doi tineri au pierit. Accidentul s-a petrecut duminică, 31 martie, dimineaţa, în jurul orei 5.00, la trecerea de pietoni de la intersecţia Căii Bucureşti cu strada „Spaniei”, unde autoturismul Mercedes condus de Florin Iulian Siclitaru i-a „spulberat” pe Andrei Dragomir, de 20 de ani, şi pe Cosmin Băbălău, de 21 de ani, ambii din Craiova. Victimele au decedat, iar autorul a fugit, după ce şi-a abandonat autoturismul la câteva sute de metri de locul impactului.

Duminică seara, în jurul orei 22.00, reprezentanţii IPJ Dolj au anunţat că autorul accidentului a fost prins. După ce a dispărut, în tot judeţul s-a dat alarma, fiind constituite filtre rutiere pe toate drumurile. La un astfel de filtru a fost descoperit, într-un autoturism care se îndrepta către Craiova, Florin Iulian Siclitaru, de 24 de ani, din Craiova. Bandajat la un ochi, acesta a fost dus direct la sediul Poliţiei, pentru audieri. Târziu, noaptea, craioveanul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Dolj. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au reţinut în sarcina sa faptul că „pe 31 martie, în jurul orei 5.00, în timp ce conducea un autoturism Mercedes Benz pe Calea Bucureşti din Craiova, inculpatul a lovit două persoane, de 20, respectiv 21 de ani, victimele decedând în urma leziunilor, după care a părăsit locul accidentului. S-a mai reţinut că inculpatul a săvârşit două fapte – una din culpă – uciderea, cu consecinţe grave întrucât este vorba despre două victime, iar cea de-a doua cu intenţie, în scopul de a-şi asigura scăparea, şi anume părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor judiciare. Nu s-a putut stabili că ar fi consumat alcool, astfel că aşteptăm rezultatele analizelor de laborator în acest sens. În plus, procurorul de caz a mai consemnat în referat că persoana inculpatului nu este la prima încălcare a legii penale, fiind trimis în judecată pentru vătămare corporală”, ne-a declarat, la momentul respectiv, procurorul Nicolae Uncheşelu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

Arestat pe 29 de zile, Siclitaru a făcut recurs, însă la Tribunal a declarat că-şi retrage recursul şi a rămas după gratii. Ieri, procurorii au cerut prelungirea cu încă 30 de zile a măsurii arestării preventive a lui Siclitaru, propunere admisă de Judecătoria Craiova.