A provocat un accident cu „bulgăroaica” şi a fugit

0
205

Şoferul unui autoturism Audi A8, înmatriculat în Bulgaria, care a provocat un accident de circulaţie ieri, în jurul orei 15.00, în Craiova, şi a fugit, a fost prins de poliţişti două ore mai târziu, la ieşirea din Craiova spre Bucovăţ, la un filtru instituit în trafic tocmai pentru acest lucru. Tânărul, de 21 de ani, din comuna Almăj, este acum cercetat, în libertate, pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor judiciare.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, ieri după-amiază, în jurul orei 15.00, şoferul unui Audi A8, care circula pe strada „Nicolae Iorga”, din Craiova, la efectuarea virajului pentru a intra pe strada „Fraţii Goleşti” nu a acordat prioritate de trecere şi a lovit în partea dreaptă un autoturism Dacia Logan care circula regulamentar, în urma accidentului Dacia fiind proiectată de trotuar. Autoturismul Audi nici măcar nu a oprit, continuându-şi deplasarea, în timp ce şoferul Loganului, Florin Niţu, de 30 de ani, din Craiova, a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova pentru îngrijiri medicale şi investigaţii. La nivelul IPJ Dolj s-a dat rapid alarma, au fost instituite filtre în trafic şi, după aproximativ două ore de la producerea accidentului, maşina implicată a fost oprită la un filtru amplasat la ieşirea din oraş spre Bucovăţ. La volan se afla Iulian Iamandiţă, de 21 de ani, din comuna Almăj, care a spus că s-a speriat şi de aceea a fugit.

„În urma cercetărilor s-a stabilit că şoferul este posesor de permis de conducere, nu consumase băuturi alcoolice, iar pe numele său s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor judiciare. Cercetările sunt continuate cu tânărul în stare de libertate”, ne-a declarat comisar şef Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.