Avanpremieră la Ziua Jandarmeriei Române: jurnaliștii craioveni s-au întrecut la Cupa Presei la tir

0
292

Astăzi, la Poligonul de tragere de la Balta Verde, de lângă Podari, care aparţine de Ministerul Apărării Naţionale, Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova a organizat prima acţiune, dintre cele dedicate Zilei Jandarmeriei Române, care este sărbătorită pe 3 aprilie. Unitatea de jandarmi i-a invitat pe reprezentanţii mass-media la o ieşire la “iarbă verde”. Surpriza a fost deosebit de plăcută: ziariştii au participat la “Cupa Presei”, la tir. 

Înainte de izbucnirea pandemiei de COVID – 19, Jandarmeria desfăşura manifestării dedicate Zilei Armei, care este sărbătorită pe 3 aprilie, în fiecare an. “Cupa Presei”, la tir, era un deliciu pentru reprezentanţii mass – media. Ultima acţiune de acest fel a avut loc în 2019, când, pe o vreme “câinoasă” (vânt puternic, puţină ninsoare, etc.), Gruparea Mobilă de Jandarmi Craiova a desfăşurat o astfel de sărbătoare. Iată, după trei ani, GJMb Craiova repetă acţiunea, de această dată pe o vreme de adevărată primăvară. “Ştiţi cu toţii ce a fost în urmă cu trei ani. Astăzi, 24 martie, a fost o vreme extraordinară. Sunt convins că toată lumea s-a simţit bine. Am vrut, prin această manifestare, să sărbătorim Ziua Jandarmeriei Române”, a precizat col. Cosmin Mirea, comandantul GJMb Craiova.

La “tragerea” organizată de jandarmi au fost şi câştigători

Cum mass – media au fost prezente, au tras cu armele din dotare, puse la dispoziţie de jandarmi, ţintele se mai “clătinau”, dar tot au fost străpunse. Unii dintre trăgători au nimerit dealurile dimprejur, fiind consideraţi “pacifişti”, alegându-se cu diplome de participare. Dar au fost şi câștigători, iar reprezentantele sexului frumos i-au depăşit pe bărbaţi. Nu mai vorbim de “scoruri”. Astfel, la feminin, podiumul s-a prezentat astfel, în ordine descrescătoare a locurilor ocupate: Ana – Maria Gebăilă (“Ziarul de Craiova”), Maria Staicu (“Republica TV”) , Carmina Vlad (“Tele U” Craiova, detronată după câţiva ani, de pe prima poziţie). La bărbaţi , primul loc a fost ocupat de Daniel Gagiu (“Tele U” Craiova), pe celelalte două poziţii ale podiumului fiind Lucian Sandu – “Kido” (“Jurnalul Olteniei” ) şi Andrei Marinaş (TVR Craiova).