Două secole de la înființarea Poliției Române. Sărbătoare alături de craioveni

0
262

Mâine, se împlinesc 200 de ani de la atestarea documentară a înființării Agiei (poliției), prin înmânarea steagului de către domnitorul Dimitrie Ghica. În continuarea activităților dedicate acestei aniversări, Inspectoratul de Poliție Județean Dolj a organizat, astăzi, un eveniment de prezentare a mijloacelor de mobilitate din dotarea instituției și a tehnicii din dotarea structurilor subordonate.

Activitatea a fost organizată pe esplanada Teatrului Național “Marin Sorescu”, unde au fost aduse, pentru publicul larg, șapte autospeciale folosite în misiunile zilnice de Poliția Rutieră, Serviciul pentru Acțiuni Speciale, Biroul pentru Protecția Animalelor și Serviciul Criminalistic.

Mari și mici, craiovenii s-au arătat interesați să vadă de aproape și să înțeleagă cum funcționează dotările de pe mașinile de poliție rutieră, dispozitivul drug-test, aparatul de tip radar pentru măsurarea vitezei de deplasare, motocicleta de poliție. De o atenție aparte s-a bucurat autospeciala din dotarea Biroului pentru Protecția Animalelor, care a impresionat prin dimensiuni și prin dotările speciale pentru transportul animalelor rănite, precum și autolaboratorul folosit de polițiștii de la Serviciul Criminalistică, dotat cu toate instrumentele necesare pentru realizarea unei cercetări la fața locului la cele mai înalte standarde profesionale și procedurale.

Polițiști din cadrul Grupei Pirotehnice au realizat o demonstrație de utilizare a robotului pentru detectarea și dezamorsarea dispozitivelor explozive.

Evenimentul a avut un succes deosebit, peste 2000 de cetățeni vizitând standurile de prezentare amenajate și purtând discuții cu polițiștii prezenți.