Compozitorul prof. univ. dr. Dan Dediu, doctor honors causa al Universităţii din Craiova

0
373

Conducerea Universităţii din Craiova vă invită luni, 25.03.2019, ora 10, în Aula „Mihai I al României” la ceremonia de acordare a titlului Doctor honoris causa domnului prof. univ. dr. Dan DEDIU (Universitatea Națională de Muzică din București).

Activitatea sa prodigioasă înseamnă peste 150 de opusuri ce acoperă aproape toate genurile muzicale dintre care evidențiem: patru simfonii şi multe piese pentru orchestră, şase concerte (saxofon, violă, vioară, pian, triplu concert pentru flaut, clarinet, violoncel și orchestră), cinci cvartete de coarde, muzică de cameră în diferite formaţii, muzică pentru pian, coruri, muzică electronică, patru opere (Post-ficţiunea, Münchhausen, Eva!, O scrisoare pierdută). Lucrările sale au apărut pe cd-uri în România (Societatea Română de Radiodifuziune, Editura Muzicală), Germania (Pro Viva, Cavalli Records, Neos), Australia (Move Records), Olanda (NM Extra).

Între 2003 şi 2006 a realizat pentru TVR 88 de episoade din serialul de iniţiere muzicală „Aventura sunetelor”, pentru care a primit premiul ATF pe anul 2004 şi 12 episoade din serialul „Muzici dintr-o expoziţie” (2008-2009). La rândul său, este publicat de Editura Muzicală și Peermusic (Hamburg-New York).